Смачний рецепт приготування шоколадного манника на кефірі в домашніх умовах. Шоколадний маннік на кефірі рецепт з фото за кроками
Інгредієнти для шоколадного манніка на кефірі на 9 порцій
Цукор
(150 р.)
Куряче яйце
(3 шт.)
Кефір
(1 стак.)
Манна крупа
(1 стак.)
Масло вершкове
(100 г.)
Ваніль
(2 р.)
Розпушувач тіста
(1 ч. ложк)
Какао-порошок
(2 ст.ложк)
Харчова сіль
(2 г.)
Вишня
(50 р.)
Вишневе варення
(50 г.)
Рецепт приготування шоколадного манника на кефірі за кроками
Крок 1
Шоколадний маннік на кефірі - смачний і улюблений багатьма пиріг. Готується він без борошна, тому він відмінно підійде як на сніданок, так і обід і навіть на вечерю. Для більш цікавого смаку в пиріг добре додати свіжі ягоди вишні без кісточок і вишневе варення. Готується маннік просто. Насипаємо в чашу міксера цукор, тріску солі і розбиваємо в неї три яйця. Все разом збиваємо, поки цукор не розчиниться і маса не побіліє.
Крок 2
Вливаємо в цукрово - яєчну масу склянку кефіру, додаємо ванілін або дві - три чайні ложки ванільного цукру, а також розпушувач тіста. Ще раз збиваємо міксером.
Крок 3
Всинаємо в суміш манну крупу і перемішуємо на невисокій швидкості.
Крок 4
Додаємо шматочки розм'якшеної олії, ще раз добре розмішуємо і залишаємо приблизно на пів години, щоб манка набухла.
Крок 5
Через пів години додаємо в масу какао - порошок і знову перемішуємо на низькій швидкості або ложкою.
Крок 6
Форму для випічки кексу змащуємо маслом або маргарином і виливаємо в неї більшу частину манного тесту.
Крок 7
На тісто викладаємо свіжу або розморожену вишню.
Крок 8
Потім кладемо ягідки з варення і трохи поливаємо самим варенням.
Крок 9
Заливаємо ягоди залишками тесту.
Крок 10
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин.
Крок 11
Готовий охоплений маннік перекладаємо на страву, посипаємо цукровою пудрою, за бажанням прикрашаємо ягодами з варення і подаємо до столу. Приємного чаювання!