Шоколадний манник на кефірі - рецепт

Смачний рецепт приготування шоколадного манника на кефірі в домашніх умовах. Шоколадний маннік на кефірі рецепт з фото за кроками

Інгредієнти для шоколадного манніка на кефірі на 9 порцій


Цукор
(150 р.)



Куряче яйце
(3 шт.)


Кефір
(1 стак.)


Манна крупа
(1 стак.)


Масло вершкове
(100 г.)


Ваніль
(2 р.)


Розпушувач тіста
(1 ч. ложк)



Какао-порошок
(2 ст.ложк)


Харчова сіль
(2 г.)


Вишня
(50 р.)


Вишневе варення
(50 г.)

Рецепт приготування шоколадного манника на кефірі за кроками

Крок 1

Шоколадний маннік на кефірі - смачний і улюблений багатьма пиріг. Готується він без борошна, тому він відмінно підійде як на сніданок, так і обід і навіть на вечерю. Для більш цікавого смаку в пиріг добре додати свіжі ягоди вишні без кісточок і вишневе варення. Готується маннік просто. Насипаємо в чашу міксера цукор, тріску солі і розбиваємо в неї три яйця. Все разом збиваємо, поки цукор не розчиниться і маса не побіліє.

Крок 2

Вливаємо в цукрово - яєчну масу склянку кефіру, додаємо ванілін або дві - три чайні ложки ванільного цукру, а також розпушувач тіста. Ще раз збиваємо міксером.

Крок 3

Всинаємо в суміш манну крупу і перемішуємо на невисокій швидкості.


Крок 4

Додаємо шматочки розм'якшеної олії, ще раз добре розмішуємо і залишаємо приблизно на пів години, щоб манка набухла.

Крок 5

Через пів години додаємо в масу какао - порошок і знову перемішуємо на низькій швидкості або ложкою.

Крок 6

Форму для випічки кексу змащуємо маслом або маргарином і виливаємо в неї більшу частину манного тесту.

Крок 7

На тісто викладаємо свіжу або розморожену вишню.

Крок 8

Потім кладемо ягідки з варення і трохи поливаємо самим варенням.


Крок 9

Заливаємо ягоди залишками тесту.

Крок 10

Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин.

Крок 11

Готовий охоплений маннік перекладаємо на страву, посипаємо цукровою пудрою, за бажанням прикрашаємо ягодами з варення і подаємо до столу. Приємного чаювання!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND