Що можна приготувати з готового пісочного тесту

Випічка з пісочного тіста - найпопулярніший спосіб урізноманітнити стіл як солодкими, так і ситними частуваннями. За простими рецептами печуть печива, всілякі десертні і закусочні пироги, готують піцу і творожні соковики. Варіантів багато, кулінари зможуть знайти відповідний варіант для себе.


Що приготувати з пісочного тіста?

Майже всі рецепти з пісочного тіста - прості, які не потребують спеціальних навичок або недоступних інгредієнтів. Класична основа готується з 3 інгредієнтів: яєць, олії та борошна.


  1. Солодкі вироби з пісочного тіста готуються з додаванням підсолоджувача в основі. Але, якщо буде застосовуватися цукрова начинка, тісто можна не підсолоджувати зовсім або зменшити кількість підсолоджувача вдвічі.
  2. Несолодка випічка з пісочного тіста - всілякі пироги з м'ясом, грибами, сиром. Іноді з тіста готують основу для піци або солоного печива.
  3. Для отримання більш пишної, м'якої, але такої ж розсипчастої випічки, використовують сметану.
  4. Випічка з пісочного тіста готується з холодних інгредієнтів, навіть борошно має бути охолоджене.

Пиріг з пісочного тіста з яблуками

Яблучний пиріг з пісочного тіста готується не клопітко. Потрібно зробити солодке тісто, і запастися парою солодких яблук. Фрукти можна замінити варенням з цілими дольками, не застосовуючи рідкий сироп. Зі спецій віддати перевагу кардамону і кориці - це хороше поєднання для яблучних наповнень. Для цього рецепту потрібна невелика форма, діаметр 20 см.

  • яйця - 2 шт.;
  • цукор - 1 ст.;
  • борошно - 2 ст.;
  • заморожена олія - 200 г;
  • розпушувач;
  • яблука - 2 шт.;
  • цукор тростинний - 2 ст. л.;
  • кориця - 1 ч. л.;
  • кардамон - ^ ч. л.
  1. Натерти масло, з'єднати з борошном і цукром.
  2. Ввести яйця і розпушувач. Зібрати неліпке тісто, прибрати в холод на 30 хвилин.
  3. Яблука порізати на дольки, обваляти в суміші цукру зі спеціями.
  4. Тісто розкатати, викласти у форму з бортами.
  5. Навколоти дно виделкою.
  6. Зверху викласти яблучні дольки, прикрасити залишком тесту.
  7. Випікати 25 хвилин при 200 градусах.
  8. Різати лимонний пиріг з пісочного тіста після повного охолодження.

Рецепт святкувань з творогом з пісочного тіста

Чудово смачні, м'які сочні з сиром з пісочного тіста готуються швидко і просто, багато хто згадає смак дитинства, спробувавши приготувати цю ласощі. У процесі замішування тесту, важливо не «забити» його борошном, завершити замішування після того, як основа перестане прилипати до столу і рук.

  • цукор - 150 г;
  • борошно - 2 ст.;
  • сіль - 1 щіпка;
  • олія - 180 г;
  • яйця - 2 шт.;
  • розпушувач;
  • сметана - 3 ст. л.;
  • сир - 200 г;
  • цукор - 2 ст. л.;
  • сметана - 1 ст. л.;
  • білок - 1 шт.;
  • борошно - 1 ст. л.
  1. З'єднати яйце з цукром і сметаною. Ввести м'яку олію.
  2. Додати сіль, розпушувач, борошно. Замісити тісто, охолоджувати 20 хвилин.
  3. Збити білок з цукром у щільний крем.
  4. Сир з'єднати з білком, ввести сметану, добре і акуратно перемішувати лопаткою.
  5. Додати борошно, перемішати.
  6. Розкатати пласт товщиною 3-5 мм.
  7. Вирізати кола, викладати на одну половину тесту, другою половиною накрити.
  8. Перекласти на противір з пергаментом.
  9. Випічка святкарів з пісочного тіста триватиме 25 хвилин при 180 градусах.

Сметанник з пісочного тіста - рецепт

Ця чудова випічка з пісочного тіста підкорить ніжною консистенцією, відмінним збалансованим смаком. Сметана присутній і в основі, що робить торт м'якшим, і в начинці - легким, повітряному кремі. Ласощі виходять дуже красивим на вигляд, тому не потребують додаткового оформлення, можна просто посипати пудрою і надати десерту завершений вигляд.

  • борошно - 2,5 склянки;
  • олія - 200 г;
  • цукор - 200 г;
  • яйця - 5 шт.;
  • сметана - 400 г.
  1. Змішати масло з половиною цукру.
  2. Додати борошно, зібрати тісто в кому, розкатати і перенести за допомогою скалки в форму з бортами.
  3. Збити яйця із залишком цукру, додати сметану, вилити суміш у форму на тісто.
  4. Випікати торт з пісочного тіста при 180 градусах 40-45 хвилин.

Рецепт печива з пісочного тіста

Шоколадне печиво з пісочного тіста швидко готується, виходить смачним і м'яким. Урізноманітнити смак допоможе комбінування різного тесту: ванільного і кавово-шоколадного. Основа готується в два етапи - розділяється рідка база, в одну частину втручається тільки борошно, а в другу додають ще й каву, і какао.

  • цукор - 1 ст.;
  • борошно - 2,5 ст.;
  • яйця - 2 шт.;
  • маргарин - 100 г;
  • какао - 2 ст. л.;
  • заварена кава - 30 мл;
  • ванілін;
  • розпушувач;
  • йогурт або сметана - ^ ст.
  1. Розмішати маргарин з цукром і яйцями, ввести ванілін і розпушувач.
  2. Влити кефір, перемішати, розділити на 2 частини.
  3. В одну розсипати 1,5 ст. борошна, замісити щільне тісто, прибрати в холод на 15 хвилин.
  4. У другу порцію тесту додати каву, какао і борошно. Замісити щільне шоколадне тісто, прибрати в холодильник на 15 хвилин.
  5. Розкатати 2 пласти з білого і темного тіста, викласти один на одного, разом розкатати скалкою.
  6. Згорнути щільним рулетом. Прибрати в холод на 10 хвилин.
  7. Розрізати рулет на п'ятаки товщиною 5 мм.
  8. Випічка печива з пісочного тіста триватиме 15 хвилин при 200 градусах.

Кошики з пісочного тіста з білковим кремом

Рецепт кошиків з пісочного тесту не складний, для основи застосовується базове тісто, але перед наповненням заготовки потрібно повністю охолодити. Єдиною складністю буде приготування меренги, для цього потрібно озброїтися хорошим потужним міксером або електричним вінчиком. Традиційно на дно кошиків викладають трохи кислуватого джему.

  • пісочне тісто - 500 г;
  • джем;
  • білки - 3 шт.;
  • цукрова пудра - 200 г.
  1. Тісто розкатати, вирізати кругляші, викласти у форми.
  2. Застелити кожну заготовку пергаментом, засипати квасіллю.
  3. Випікати 15 хвилин. Прибрати вантаж, допекти ще 10 хвилин до золотистого кольору. Охолодити.
  4. Збити білки, підсипаючи пудру.
  5. У кожен кошик викласти по 1 ч. л. варення.
  6. За допомогою кондитерського мішка відсадити крем у кошик.

Пиріг з лимоном з пісочного тіста - рецепт

«Лимонник», пиріг з пісочного тіста, - гідна версія американських квадратиків. Чудово ніжні тістечка готуються дуже просто. Для реалізації класичної ідеї потрібна квадратна або прямокутна форма, перед тим, як порізати десерт на порції, його рясно посипають цукровою пудрою, вона виступає не тільки в якості підсолоджувача, але і як прикраса пирога.


  • тісто солодке пісочне - 400 г;
  • лимонний сік - 4 ст. л.;
  • лимонна цедра - 2 ст. л.;
  • борошно - 2 ст. л.;
  • цукор - 100 г;
  • яйця - 2 шт.;
  • цукрова пудра для посипання.
  1. Тісто розподілити у формі з невисокими бортами, наколоти виделкою, випікати при 200 градусах 15 хвилин.
  2. Збити яйця з цукром до однорідного стану, всипати цедру і додати сік, не припиняючи підносити.
  3. Додати муки, перемішати на низьких обертах міксера.
  4. Вилити начинку поверх коржу.
  5. Випікати 25 міну при 190 градусах.
  6. Готовий пиріг посипати рясно цукровою пудрою, розрізати на квадратні порції.

Рогалики з повидлом з пісочного тіста

Рецепт рогаликів з пісочного тіста на основі сиру, реалізувати вдома не складно, для замішування основи знадобиться творожна маса, протерта через сито або пробита блендером. Завдяки цьому інгредієнту, частування вийде м'яким і розсипчастим. Формується ласощі у вигляді рогаликів, як начинка може виступити будь-який джем, конфітюр, побачило.

  • сир - 150 г;
  • яйця - 3 шт.;
  • цукор - 100 г;
  • маргарин - 100 г;
  • борошно - 2-3 ст.;
  • ванілін і розпушувач;
  • побачило.
  1. З'єднати маргарин, цукор і сир.
  2. Ввести яйця, розпушувач і ваніль.
  3. Ввести борошно, замісити неліпке тісто.
  4. Розкатати пласт, розрізати на трикутники.
  5. На більшу частину викласти повидло.
  6. Згорнути рулетиками, випікати 20 хвилин при 220 градусах.

Птифури з пісочного тесту

Дуже красива, різноманітна фуршетна випічка з пісочного тіста - птифури з різними начинками. Це, свого роду, тарталетки, вирізані фігурно, а зверху розташовується начинка - солодка або солона - все залежить від тематики торжества і фантазії кухаря. Із зазначених інгредієнтів вийде 8 порцій.

  • борошно - 150 г;
  • розпушувач;
  • олія - 80 г;
  • вода - 20 мл;
  • горіхи - 50 г;
  • цукор - 20 г;
  • білок - 1 шт.;
  • цукрова пудра - 100 г;
  • шоколад - 50 г.
  1. З'єднати рубану заморожену олію з борошном і розпушувачем в крихту, додати воду, замісити щільний кім. Залишити на 30 хвилин.
  2. Розкатати пласт, товщиною 1 см. Вирізати фігурки.
  3. Порубати дрібно горіхи, змішати з цукром. У цю суміш обмакнути заготовки печива (одну сторону).
  4. Збити білки з пудрою до отримання стійкого безе.
  5. Відсадити меренгу поверх горіхової крихти.
  6. Випікати 25 хвилин при 160 градусах.
  7. Охолодити тістечка, прикрасити розтопленим шоколадом.

Ватрушка з сиром з пісочного тіста

Творожний пиріг з пісочного тіста називають «Королівською ватрушкою». Як доповнення і додання цікавого смаку застосовується цитрусовий джем, можна витратити трохи більше часу і зробити заварний крем, буде теж дуже смачно. Сир потрібно протерти через сито або пробити блендером, щоб прибрати зайву зернистість.

  • тісто пісочне - 700 г;
  • лимонний джем - ^ ст.;
  • сир - 400 г;
  • яйце - 1 шт.;
  • цукор - 100 г;
  • борошно - 1 ст. л.;
  • ванілін.
  1. Тісто розділити, більшу частину натерти на терці, розподілити у формі.
  2. Збити сир з яйцем, цукром, ваніліном і борошном.
  3. Викласти творожну масу поверх тесту.
  4. Лимонне варення налити зверху сиру, притрусити натертим тестом.
  5. Випікати 40 хвилин при 190 градусах.

Піца з пісочного тіста

Домашні страви з пісочного тіста можуть здивувати гостей, якщо скористатися цікавим і нескладним рецептом. Піца готується швидко, основа виходить дуже розсипчастою, але чудово смачною і гармонійно поєднується з солоними начинками. Наповнити випічку можна салями, шинкою, з овочів краще не застосовувати соковиті плоди, вистачить болгарського перцю.

  • несолодке класичне пісочне тісто - 300 г;
  • ковбаса - 100 г;
  • сир - 100 г;
  • ратунда - кшт.;
  • томатний соус - 1 ст. л.
  1. Тісто розкатати в пласт, товщиною 1 см.
  2. Розподілити соус, ковбасу і перець.
  3. Посипати сиром.
  4. Випікати 20 хвилин при 180 градусах.

Кіш з пісочного тіста

М'ясний пиріг з пісочного тіста готується з різними начинками, серед яких поєднання курячого або іншого м'яса з грибами та овочами. У тісто замість води можна додати при замісі трохи крижаного молока, сметани, кефіру, а масло вершкове замінити якісним маргарином. Традиційно застосовується форма з фігурними невисокими бортами, діаметр ємності 20 см.

  • борошно - 250 г;
  • вода - 1 ст. ложка;
  • масло вершкове - 125 г;
  • яйце - 1 шт.;
  • сіль - 1 щіпка;
  • куряче філе - 400 г;
  • гриби - 300 г;
  • цибуля - 1 шт.;
  • вершки - 400 мл;
  • яйця - 3 шт.;
  • сир твердий - 200 г.
  1. Просіяне борошно змішати з сіллю і розтерти з м'яким вершковим маслом до отримання крихти.
  2. Вбити яйце, влити трохи крижаної води.
  3. Замісити пісочний ком, обернути плівкою і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
  4. Курку відварити, порізати на шматочки.
  5. Спассерувати цибулю, додати гриби, смажити до готовності, ввести курятину, перемішати, посолити, приправити спеціями.
  6. Яйця збити, влити вершки і приєднати тертий сир.
  7. Розкатати пласт тіста, викласти у форму, зрізати надлишки.
  8. Помістити пергамент і вантаж, випікати 15 хвилин при 200 градусах.
  9. Брати вантаж, помістити начинку, залити вершково-яєчною масою.
  10. Випікати 40 хвилин при 180 градусах.

Пісочне тісто є основою тортів, тістечок і різних десертів. Сьогодні ми з Вами розглянемо кілька цікавих і простих рецептів і навчимося готувати найсмачніше тісто. Використання різних інгредієнтів дещо змінює його смак, але воно завжди виходить ніжним і розсипчастим, завдяки вершковому маслу, обов'язково присутньому в кожному рецепті.

Це слід знати:


  • Чим вища жирність використовуваної олії, тим більш розсипчастим буде тісто;
  • Всі операції слід проводити дуже швидко, щоб тісто залишалося холодним;
  • Посуд повинен бути холодним.

Найпростіший і найсмачніший рецепт пісочного тесту

Почнемо з найпростішого рецепту. Таке пісочне тісто легко зможе приготувати навіть господиня, яка не має досвіду в кондитерській майстерності. Потрібно лише уважно слідувати всім рекомендаціям. А ще тут представлені фото, за якими можна звіряти свої дії. Необхідно суворо дотримуватися зазначеної кількості продуктів, використовуючи для цієї ваги.

  • 100 гр вершкового масла;
  • 65 цукру;
  • 1 жовток;
  • 165 гр борошна;
  • третина чайної ложки розпушувача;
  • щепітка солі.

Як будемо готувати:

  1. У борошно всипаємо розпушувач, перемішуємо і всі разом просіюємо.
  2. Додаємо сіль, перемішуємо.

Перемішуємо руками до отримання однорідного, еластичного тесту.

Тісто для печива і тістечок (класичний рецепт)

Знаючи секрети того тесту, ви зможете в будь-який момент побалувати своїх близьких смачним розсипчастим печивом або тістечками. Пісочне тісто може кілька днів зберігатися в холодильнику, і якість його від цього не страждає, а стає ще краще.

Буде потрібно:

  • 2 склянки борошна;
  • 200 гр вершкового масла;
  • півсклянки цукру;
  • 1 яйце;
  • 1 жовток;
  • щепітка солі.

Як будемо готувати:

  1. У миску з маслом всинаємо сіль, цукор, піднімаємо на невеликій швидкості.
  2. Додаємо яйце і жовток, продовжуємо підносити до отримання пишної, однорідної маси.
  3. Поступово всинаємо борошно, замішуємо тісто.
  4. Викладаємо його на стіл і продовжуємо місити руками.
  5. Тісто готове і його можна відразу використовувати для випічки.

Увага: Якщо у Вас немає міксера, всі операції легко виконати вручну. Слід пам'ятати, що все робиться швидко, а руки повинні бути холодними.

Простий рецепт пісочного тіста для курника або пирога з м'ясом

Цей рецепт пісочного тесту без цукру призначений для приготування курника, різних пирогів і пиріжків з м'ясом і з будь-якою начинкою. Спробувавши лише раз випіку з цього тіста, Ви назавжди залишитеся його фанатом. Готується воно дуже швидко, а що може бути важливіше для вічно зайнятої господині.


Буде потрібно:

  • 2 жовтка;
  • 200 гр маргарину або масла;
  • 200 гр сметани;
  • 3 склянки борошна;
  • щепітка солі;
  • щепітка цукру;
  • 1 чайна ложка розпушувача.

Як будемо готувати:

Перетираємо жовтки з маргарином, цукром, сіллю.

З тестом буде зручніше працювати, якщо воно полежить півгодини в холодильнику.

Пісочне тісто на сметані для рогаликів

Це рецепт для швидкого приготування пісочного тесту. Захотілося чогось смачненького до чаю, наприклад, рогаликів, тісто зможете приготувати за кілька хвилин. Цей рецепт може виручити Вас за півгодини до приходу гостей. А смак ніжних рогаликів вони обов'язково оцінять гідно. Слідуйте за покроковими поданими рекомендаціями у відео, і результат перевершить всі ваші очікування.

Буде потрібно:

  • 200 гр

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND