Магія маффінів

Журнал «Ліза» славиться своїми приголомшливими рецептами. На будь-який смак і під будь-який привід. А холодними промозлими осінніми днями особливо тягне на щось солодке і затишно-домашнє. Про що йдеться? Звичайно, про мафінах. Зробити їх не так складно, як здається, особливо, якщо чітко слідувати інструкції. Ловіть чудові ідеї з «Лізи» і не сумуйте, навіть якщо за вікном сіре небо і сніг з дощем.

Маффіни з персиками і цукровою глазур'ю

Рецепт приготування

Час приготування


80 хвилин

Кількість порцій

10 штук

Калорійність

470 ккал

Інгредієнти:

[]


масло вершкове

125 гр

[]

цукор ванільний

1 ст. ложка

[]

цукор


150 гр

[]

яйця курячі

2 шт

[]


сіль

тріски

[]

цедра лимона

терта на смак


[]

сік лимонний

1/2 лимону

[]

борошно пшеничне


230 гр

[]

розпушувач

1/2 год ложки

[]

консервовані персики

450 гр

[]

пудра цукрова

125 гр

Приготування:

  1. Вершкове масло нарізати маленькими кубиками (50 г відокремити) і помістити в миску. Залишити при кімнатній температурі на 30 хв, щоб воно стало м'яким.
  2. Масло в мисці збити міксером. Поступово додати половину столової ложки ванільного цукру і 75 г звичайного. Підбити до отримання пишної маси.
  3. По одному додати яйця, після кожного ретельно збиваючи. Всинати сіль. Покласти цедру і перемішати. Борошно (130 г) просіяти з розпушувачем через дрібне сито. Додати до яєчно-масляної маси і ретельно перемішати.
  4. Духовку нагріти до 180 °. Отримане тісто розкласти за формочками для маффінів. Персики відкинути на сито, щоб стек сироп. Потім очистити плоди і нарізатьмаленькими кубиками. Розподілити їх за тестом у формочках.
  5. Борошно (100 г) перемішати з рештою звичайним і ванільним цукром. Додати 75 г м'якої олії та перетерти руками до отримання крихти. Розподілити її по персиках на тесті. Випікати 20 хв і дати охолонути.
  6. Цукрову пудру розтерти з лимонним соком, додаючи його поступово. Глазур'ю, що вийшла, покрити маффіни і дати їй застигти.

Шоколадні маффіни з джемом із смородини

Час приготування: 120 Хвилинність: 480 ккал

На 10 штук:

  • 275 г вершкового масла
  • 1 ст. л. ванільного цукру
  • 275 г дрібного цукру
  • 2 яйця
  • 200 г гіркого шоколаду
  • 400 г борошна
  • щепітка солі
  • 4 ст. л. порошку какао • 2 ч. л. розпушувача
  • 175 мл молока
  • 2 білки
  • 100 г джему з чорної смородини
  • 60 г чорної смородини для прикраси (за бажанням)

Приготування:

  1. Духовку нагріти до 180 °. За формочками для маффінів або за поглибленнями великої форми розкласти гофровані паперові вкладки.
  2. Вершкове масло нарізати кубиками і залишити на 30 хв. Потім відміряти 125 г масла і збити його міксером з ванільним цукром і 150 г звичайного до стану пишного крему. По одному додати яйця, після кожного ретельно вимішуючи.
  3. Шоколад натерти на середній терці і підмішати в яєчно-масляну масу. Муку просіяти з сіллю, порошком какао і розпушувачем. Додати отриману суміш поперемінно з молоком.
  4. Тісто розкласти за підготовленими формочками і випікати близько 25 хв. Дати охолонути.
  5. Для крему білки з'єднати з рештою цукру і збити на гарячій водяній лазні до отримання пишної маси однорідної консистенції. Зняти з вогню і збивати до міцних піків.
  6. Поступово додати масло і джем. Перекласти в кондитерський мішок з фігурною насадкою і випустити на кекси. Прибрати в холод на 30 хв. Можна прикрасити свіжими ягодами.

Маффіни з корицею і кокосовою стружкою

Час приготування: 70 Хвилинність: 480 ккал

На 10 штук:

  • 175 г борошна
  • 2 ч. л. розпушувача • 2 ст. л. порошку какао
  • 1/2 ч. л. молотою кориці • 150 г вершкового масла
  • 150 г тростинного цукру • 3 яйця
  • 100 мл кефіру (краще густого, термостатного) • 125 г кокосової стружки
  • 400 мл вершків (33%)
  • 2 пакетики загустителя вершків
  • 3 ст. л. цукрової пудри
  • 2 ст. л. малинового джему
  • 100 г свіжих ягід для прикраси (за бажанням)

Приготування:

  1. Борошно з розпушувачем, порошком какао і корицею просіяти через дрібне сито в невелику миску.
  2. Вершкове масло нарізати кубиками і залишити при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким. Духовку нагріти до 180 °.
  3. М'яка олія збити міксером з тростинним цукром до отримання пишної маси однорідної консистенції. По одному додати яйця, після кожного ретельно вимішуючи.
  4. Додати борошняну суміш і кокосову стружку. Влити кефір і вимісити тісто. Розкласти за формочками або поглибленнями великої форми для маффінів. Випікати близько 20 хв. Готовим маффінам дати охолонути на ґратах.
  5. Для крему вершки збити з загусником, цукровою пудрою і джемом. Перекласти в кондитерський мішок з фігурною насадкою і випустити на маффіни. За бажанням можна прикрасити свіжими ягодами.

А якщо підписатися, то крім рецептів вас чекає ще нереальна кількість корисного цікавого: https://podpiska.burda.ru/magazine/liza

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND