Журнал «Ліза» славиться своїми приголомшливими рецептами. На будь-який смак і під будь-який привід. А холодними промозлими осінніми днями особливо тягне на щось солодке і затишно-домашнє. Про що йдеться? Звичайно, про мафінах. Зробити їх не так складно, як здається, особливо, якщо чітко слідувати інструкції. Ловіть чудові ідеї з «Лізи» і не сумуйте, навіть якщо за вікном сіре небо і сніг з дощем.
Маффіни з персиками і цукровою глазур'ю
Рецепт приготування
Час приготування
80 хвилин
Кількість порцій
10 штук
Калорійність
470 ккал
Інгредієнти:
[]
масло вершкове
125 гр
[]
цукор ванільний
1 ст. ложка
[]
цукор
150 гр
[]
яйця курячі
2 шт
[]
сіль
тріски
[]
цедра лимона
терта на смак
[]
сік лимонний
1/2 лимону
[]
борошно пшеничне
230 гр
[]
розпушувач
1/2 год ложки
[]
консервовані персики
450 гр
[]
пудра цукрова
125 гр
Приготування:
- Вершкове масло нарізати маленькими кубиками (50 г відокремити) і помістити в миску. Залишити при кімнатній температурі на 30 хв, щоб воно стало м'яким.
- Масло в мисці збити міксером. Поступово додати половину столової ложки ванільного цукру і 75 г звичайного. Підбити до отримання пишної маси.
- По одному додати яйця, після кожного ретельно збиваючи. Всинати сіль. Покласти цедру і перемішати. Борошно (130 г) просіяти з розпушувачем через дрібне сито. Додати до яєчно-масляної маси і ретельно перемішати.
- Духовку нагріти до 180 °. Отримане тісто розкласти за формочками для маффінів. Персики відкинути на сито, щоб стек сироп. Потім очистити плоди і нарізатьмаленькими кубиками. Розподілити їх за тестом у формочках.
- Борошно (100 г) перемішати з рештою звичайним і ванільним цукром. Додати 75 г м'якої олії та перетерти руками до отримання крихти. Розподілити її по персиках на тесті. Випікати 20 хв і дати охолонути.
- Цукрову пудру розтерти з лимонним соком, додаючи його поступово. Глазур'ю, що вийшла, покрити маффіни і дати їй застигти.
Шоколадні маффіни з джемом із смородини
Час приготування: 120 Хвилинність: 480 ккал
На 10 штук:
- 275 г вершкового масла
- 1 ст. л. ванільного цукру
- 275 г дрібного цукру
- 2 яйця
- 200 г гіркого шоколаду
- 400 г борошна
- щепітка солі
- 4 ст. л. порошку какао • 2 ч. л. розпушувача
- 175 мл молока
- 2 білки
- 100 г джему з чорної смородини
- 60 г чорної смородини для прикраси (за бажанням)
Приготування:
- Духовку нагріти до 180 °. За формочками для маффінів або за поглибленнями великої форми розкласти гофровані паперові вкладки.
- Вершкове масло нарізати кубиками і залишити на 30 хв. Потім відміряти 125 г масла і збити його міксером з ванільним цукром і 150 г звичайного до стану пишного крему. По одному додати яйця, після кожного ретельно вимішуючи.
- Шоколад натерти на середній терці і підмішати в яєчно-масляну масу. Муку просіяти з сіллю, порошком какао і розпушувачем. Додати отриману суміш поперемінно з молоком.
- Тісто розкласти за підготовленими формочками і випікати близько 25 хв. Дати охолонути.
- Для крему білки з'єднати з рештою цукру і збити на гарячій водяній лазні до отримання пишної маси однорідної консистенції. Зняти з вогню і збивати до міцних піків.
- Поступово додати масло і джем. Перекласти в кондитерський мішок з фігурною насадкою і випустити на кекси. Прибрати в холод на 30 хв. Можна прикрасити свіжими ягодами.
Маффіни з корицею і кокосовою стружкою
Час приготування: 70 Хвилинність: 480 ккал
На 10 штук:
- 175 г борошна
- 2 ч. л. розпушувача • 2 ст. л. порошку какао
- 1/2 ч. л. молотою кориці • 150 г вершкового масла
- 150 г тростинного цукру • 3 яйця
- 100 мл кефіру (краще густого, термостатного) • 125 г кокосової стружки
- 400 мл вершків (33%)
- 2 пакетики загустителя вершків
- 3 ст. л. цукрової пудри
- 2 ст. л. малинового джему
- 100 г свіжих ягід для прикраси (за бажанням)
Приготування:
- Борошно з розпушувачем, порошком какао і корицею просіяти через дрібне сито в невелику миску.
- Вершкове масло нарізати кубиками і залишити при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким. Духовку нагріти до 180 °.
- М'яка олія збити міксером з тростинним цукром до отримання пишної маси однорідної консистенції. По одному додати яйця, після кожного ретельно вимішуючи.
- Додати борошняну суміш і кокосову стружку. Влити кефір і вимісити тісто. Розкласти за формочками або поглибленнями великої форми для маффінів. Випікати близько 20 хв. Готовим маффінам дати охолонути на ґратах.
- Для крему вершки збити з загусником, цукровою пудрою і джемом. Перекласти в кондитерський мішок з фігурною насадкою і випустити на маффіни. За бажанням можна прикрасити свіжими ягодами.
А якщо підписатися, то крім рецептів вас чекає ще нереальна кількість корисного цікавого: https://podpiska.burda.ru/magazine/liza