Хмизу на пиві - рецепт

Смачний рецепт приготування хмизу на пиві в домашніх умовах. Хмизу на пиві рецепт з фото за кроками

Інгредієнти для хмизу на пиві на 5 порцій


Борошно пшеничне вищого ґатунку
(4 стак.)



Світле пиво
(1 стак.)


Маргарін
(70 р.)


Цукрова пудра
(0.5 стак.)


Харчова сіль
(0.5 ч.ложк)


Олія
(1 стак).

Рецепт приготування хмизу на пиві за кроками

Крок 1

Хворост на пиві, це найулюбленіше ласощі в нашій родині. Готується воно дуже швидко, та й продуктів для приготування треба мало. Хмизу за цим рецептом, завдяки пиву, виходить розсипчастим і повітряним. В ідеалі при приготуванні тесту треба використовувати жир свинячий або курячий, але у мене його не виявилося і я готувала хмизу з розтопленим маргарином. Хочу сказати, що це на смак випічки ні як не вплинуло.


Крок 2

Почнемо з того, що до пива додамо заздалегідь розтоплений маргарин, сіль і добре все перемішаємо.

Крок 3

Потім вводимо борошно і замішуємо круте тісто.

Крок 4

Ділимо наше тісто на 3-4 частини. І на присипаній борошном дошці тонко розкочуємо кожен шматочок тесту. Тісто треба розкочувати дуже тонко, тому що при смаженні воно сильно піднімається. Потім за допомогою фігурного або звичайного ножа ділимо наше тісто на невеликі ромбіки і в центрі кожного робимо ножем розріз.

Крок 5

Один куточок ромба простягаємо через отвір і формуємо хмизу.

Крок 6

На розпеченій сковорідці, в рослинній олії смажимо хмизу до рум'яного кольору. Витягуємо готові вироби з рослинної олії і складаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Крок 7

Хмизу на пиві готовий. Подавати посипавши цукровою пудрою. Приємного чаювання!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND