Хліб зі шпинатом і козячим сиром - рецепт

Смачний рецепт приготування хліба зі шпинатом і козячим сиром у домашніх умовах. Хліб зі шпинатом і козячим сиром рецепт з фото за кроками

Інгредієнти для хліба зі шпинатом і козячим сиром на 1 порцію


Шпинат
(1 пучок)



Дріжджі сухі
(1 упак.)


Борошно пшеничне
(3 стак.)


Козий сир
(200 г.)


Цукор
(2 ч. ложк)


Харчова сіль
(2 ч. ложк)

Рецепт приготування хліба зі шпинатом і козячим сиром за кроками

Крок 1

Хліб зі шпинатом і козячим сиром готується дуже просто, а результат завжди буде чудовий. Шпинат сам по собі дуже корисний і додає красивий зелений колір. А козячий сир надає хлібу в міру солоного смаку. Також замість козячого сиру можна використовувати сир фета.


Крок 2

Дрібно нарізаємо шпинат. Якщо ви використовуєте заморожений, то спочатку потрібно розморозити його і злити зайву воду.

Крок 3

У великій ємності змішуємо разом дріжджі, шпинат, теплу воду, сіль і цукор. Перемішуємо, щоб активувати дріжджі з водою.

Крок 4

Поступово додаємо борошно і замішуємо тісто.

Крок 5

Формуємо тісто в кулю і залишаємо на 2 години в теплому місці.

Крок 6

За цей час тісто помітно підійде. Таке тісто можна використовувати протягом 7 днів, загорнувши його в харчову плівку, і зберігати в холодильнику.

Крок 7

Дістаємо тісто з ємності, обережно обминаємо, формуємо кулю і залишаємо ще на 1 годину. Вмикаємо духовку і добре розігріваємо до 210 ° С.

Крок 8

Противник злегка змащуємо рослинною олією. Перекладаємо майбутній хліб на противінь. Ставимо в духовку і випікаємо 40-50 хвилин до золотистої корочки.


Крок 9

Готовий хліб дістаємо з духовки, перекладаємо на ґрати і даємо охолонути.

Крок 10

Такий хліб можна їсти як з супом, так і з маслом. А можна просто відломити шматок, коли випічка ще тепла, і є просто так. Спробуйте, це варте того!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND