Смачний рецепт приготування хліба зі шпинатом і козячим сиром у домашніх умовах. Хліб зі шпинатом і козячим сиром рецепт з фото за кроками
Інгредієнти для хліба зі шпинатом і козячим сиром на 1 порцію
Шпинат
(1 пучок)
Дріжджі сухі
(1 упак.)
Борошно пшеничне
(3 стак.)
Козий сир
(200 г.)
Цукор
(2 ч. ложк)
Харчова сіль
(2 ч. ложк)
Рецепт приготування хліба зі шпинатом і козячим сиром за кроками
Крок 1
Хліб зі шпинатом і козячим сиром готується дуже просто, а результат завжди буде чудовий. Шпинат сам по собі дуже корисний і додає красивий зелений колір. А козячий сир надає хлібу в міру солоного смаку. Також замість козячого сиру можна використовувати сир фета.
Крок 2
Дрібно нарізаємо шпинат. Якщо ви використовуєте заморожений, то спочатку потрібно розморозити його і злити зайву воду.
Крок 3
У великій ємності змішуємо разом дріжджі, шпинат, теплу воду, сіль і цукор. Перемішуємо, щоб активувати дріжджі з водою.
Крок 4
Поступово додаємо борошно і замішуємо тісто.
Крок 5
Формуємо тісто в кулю і залишаємо на 2 години в теплому місці.
Крок 6
За цей час тісто помітно підійде. Таке тісто можна використовувати протягом 7 днів, загорнувши його в харчову плівку, і зберігати в холодильнику.
Крок 7
Дістаємо тісто з ємності, обережно обминаємо, формуємо кулю і залишаємо ще на 1 годину. Вмикаємо духовку і добре розігріваємо до 210 ° С.
Крок 8
Противник злегка змащуємо рослинною олією. Перекладаємо майбутній хліб на противінь. Ставимо в духовку і випікаємо 40-50 хвилин до золотистої корочки.
Крок 9
Готовий хліб дістаємо з духовки, перекладаємо на ґрати і даємо охолонути.
Крок 10
Такий хліб можна їсти як з супом, так і з маслом. А можна просто відломити шматок, коли випічка ще тепла, і є просто так. Спробуйте, це варте того!