Хлібці з цільнозернового борошна - рецепт

Смачний рецепт приготування хлібців з цільнозернового борошна в домашніх умовах. Хлібці з цільнозернового борошна рецепт з фото за кроками

Інгредієнти для хлібців з цільнозернового борошна на 10 порцій


Борошно пшеничне першого сорту
(1 стак.)



Кукурудзяне борошно
(3 ст.ложк)


Олія (2
ст.ложк)


Насіння льону
(1 ст.ложк)


Кунжут
(1 ст.ложк)


Вода
(1 стак.)


Вівсяне борошно
(0.5 стак.)



Поварена сіль
(0.5 ч. ложк)

Рецепт приготування хлібців з цільнозернового борошна за кроками

Крок 1

Сьогодні я хочу запропонувати рецепт хлібців з цільнозернового борошна. Така випічка більш корисна ніж звичайний хліб і відмінно підійде тим, хто стежить за своїм здоров'ям і вагою. Особливість таких хлібців у тому, що готуються вони абсолютно без додавання дріжджів і будь-яких інших розпушувачів. Але разом з тим вони досить поживні і надовго «» присипляють «» почуття голоду, а також заряджають енергією. Набір продуктів для цього рецепту дуже простий. Але кожен із запропонованих інгредієнтів корисний як сам по собі, так і в компанії з іншими. Отже, для приготування пісних хлібців нам знадобляться: цільнозернове пшеничне борошно (або будь-який інший його аналог грубого помолу, на ваш розсуд), пшеничне борошно першого або другого сорту, вівсяне борошно (або ж розмолоті вівсяні пластівці, геркулес), кунжут, льон, цільнозернове кукурудзяне борошно (або його аналоги дрібнішого помолу), оло (будь-яке на ваше вода, немусиво) і). Цей список ви можете розширити, додавши інші види борошна грубого помолу на ваш розсуд, а також сушену зелень (наприклад прованські трави або сушений розмарин) і різноманітне насіння (насіння соняшнику тощо). Як бачите, особливо суворої послідовності в застосовуваних інгредієнтах немає. Ви можете взаємозамінювати і доповнювати їх на ваш смак і розсуд. Відразу хочу зазначити, що наявність кукурудзяного борошна грубого помолу надає хлібцям додаткові хрусткі властивості, але, разом з тим, робить вироби більш твердими. Щоб уникнути цього, рекомендую використовувати розмельчені кукурудзяні пластівці або звичайне кукурудзяне борошно. Отже, з інгредієнтами розібралися, приступаємо до приготування. Для початку змішуємо всі сухі компоненти в глибокій мисочці. Туди ж кладемо невелику кількість солі. Можете використовувати рожеву (гімалайську) або морську сіль. Співвідношення інгредієнтів підбирайте індивідуально. Для початку я рекомендую взяти за основу пшеничне борошно і доповнити його іншими, обраними вами подрібненими злаками. У більшій кількості додайте ті складові, які мають більш м'яку текстуру, наприклад розмолоті вівсяні пластівці. Кукурудзяну основу (якщо вона тверда) кладіть спочатку менше. Такі наповнювачі як кунжут, насіння льону і соняшника використовуйте опціонально. Після першого приготування, ви вже будете знати який склад вам більше до душі. Який із сухих компонентів потрібно класти в більшій кількості, а який, навпаки, зменшити. Ви також можете придбати вже готову суміш. Часто її продають як борошно для випічки хліба.

Крок 2

Після того, як ми змішали всі сухі інгредієнти, наливаємо в миску близько двох столових ложок рослинної олії. Перемішуємо ложкою.

Крок 3

Тепер заливаємо суху суміш гарячою або теплою кип'яченою водою (але не окропом). Замішуємо тісто. При необхідності підсипаємо сухі інгредієнти.

Крок 4

Готове тісто накриваємо кухонною серветкою і даємо відстоятися близько 20 хвилин.

Крок 5

Робочу поверхню посипаємо борошном. За допомогою скалки розкочуємо тісто в тонкий пласт. Намагайтеся розкатати якомога тонше.

Крок 6

За допомогою фігурного або звичайного ножа розрізаємо пласт тесту на довільні шматочки. Прямокутники, ромбіки, трикутники, форма може бути будь-якою.


Крок 7

Противень застилаємо пергаментним папером (можна просто присипати борошном) і викладаємо наші заготовки. Ставимо в духовку і печемо при 180-200 градусах близько 10-15 хвилин. Зверніть увагу, температура повинна бути не вище 200 градусів, 180 ідеально. Інакше, хлібці просто згорять. Під час приготування (десь на половині процесу випікання), переверніть хлібці на інший бік.

Крок 8

Готові вироби дістаємо з духовки, остужаємо і можна їсти. Зберігати такі хлібці з цільнозернового борошна можна більше тижня. Найкраще це робити помістивши їх у паперовий пакет.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND