Хлібний суп по-селянськи - рецепт

Смачний рецепт приготування хлібного супу по-селянськи в домашніх умовах. Хлібний суп по-селянськи рецепт з фото за кроками

Інгредієнти для хлібного супу по-селянськи на 4 порції


Білий хліб
(2 шт.)



Вода
(1 л.)


Цибуля ріпчаста
(2 шт.)


Часник
(4 шт.)


Поварена сіль
(1 ч. ложк)


Куряче яйце
(1 шт.)


Яблучний оцет
(1 ст.ложк)



Петрушка
(8 гілок.)


Суміш перців
(1 г.)

Рецепт приготування хлібного супу по-селянськи за кроками

Крок 1

На рецепт цього супу я натрапила абсолютно випадково, гортаючи стару кулінарну книгу. У даному виданні зібрані різноманітні рецепти сільської кухні різних країн і народів світу. Одним з них і був рецепт хлібного супу по-селянськи. Коли на вулиці спекотно і варити класичний суп з овочами особливо немає бажання (та й апетиту теж), саме час експериментувати і пробувати нові поєднання продуктів. Отже, для того, щоб приготувати хлібний суп по-селянськи нам необхідно взяти два ломтика білого пшеничного хліба. Нарізаємо шматочки на невеликі кубики. На сковорідку наливаємо невелику кількість олії. В оригінальному рецепті наша олія значиться просто як «» жир «». З цього випливає, що масло можна замінити вершковим. Використовувати тваринний жир я б не рекомендувала. Як на мене вийти надто вже жирно, калорійно, та й на смаку самого супу навряд чи позначитися позитивно. Нарізані шматочки хліба поміщаємо на сковорідку і обсмажуємо на середньому вогні. Час від часу перешкоджаємо вміст. Нам необхідно, щоб кубики хліба гарненько зарум'янилися з усіх боків. Гарячі обсмажені сухарики перекладаємо в каструльку, в якій будемо варити суп.

Крок 2

Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками. Перекладаємо на сковорідку з рослинним або вершковим маслом. У мене були цибулини невеликого розміру, тому я використовувала дві штуки. Якщо цибулина велика, цілком достатньо буде однієї або навіть половини.

Крок 3

Свіжу петрушку споваскуємо і трошки просушуємо. Нарізаємо середніми шматочками або просто рвемо руками. Поміщаємо на сковорідку до цибулі. Перемішуємо і відправляємо на плиту. Обсмажуємо інгредієнти на невеликому вогні до м'якості цибулі.

Крок 4

Поки обсмажується цибуля, ми підготуємо часник. Кілька зубчиків очищаємо і половину з них пропускаємо через прес. Другу частину пряної рослини ми додамо наприкінці приготування. Коли вміст сковороди досягне потрібної нам текстури, кладемо туди часник, солимо і перчим. Замість суміші перцем можна застосувати чорний свіжо мелений перчик. Тримаємо цибулево-часникову суміш на невеликому вогні ще близько однієї-двох хвилин.

Крок 5

Вміст сковорідки перекладаємо в каструльку до хлібних сухариків і гарненько перемішуємо. Можна просто накрити посуд кришкою і потрусити вміст. Сухарики повинні перемішатися з цибулею і прянощами і просякнутися їх ароматом.


Крок 6

Після того як ми перемішали інгредієнти в каструлі, заливаємо вміст теплою кип'яченою водою і ставимо на плиту. Тримаємо на невеликому вогні під накритою кришкою. Нам потрібно, щоб рідина закипіла.

Крок 7

Поки наш суп закипає, ми підготуємо яєчну заправку. Для цього збиваємо сире куряче яйце з невеликою кількістю яблучного оцту або свіжого лимонного соку.

Крок 8

Коли рідина в каструлі закипить, зменшуємо вогонь до мінімального. Далі тоненькою струменею вливаємо яєчну суміш, при цьому постійно завадимо суп. Відразу ж після цього тиснемо два зубчики часнику і кладемо їх у каструлю. Накриваємо кришкою і вимикаємо вогонь.

Крок 9

Наш хлібний суп по-селянськи готовий! Відразу ж розливаємо його по тарілках і подаємо. Приємного апетиту!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND