Гарбузовий суп з горохом - рецепт

Смачний рецепт приготування гарбузового супу з горохом в домашніх умовах. Гарбузовий суп з горохом рецепт з фото за кроками

Інгредієнти для гарбузового супу з горохом на 8 порцій


Гарбуз
(800 м.)



Сушений зелений горох
(1 стак.)


Цибуля ріпчаста
(100 г.)


Морква
(100 г.)


Картопля
(600 г.)


Петрушка
(6 гілок.)


Олія (3
ст.ложк)



Кухарна сіль
(1 ст.ложк)


Вода
(3 л.)

Рецепт приготування гарбузового супу з горохом за кроками

Крок 1

Гарбузовий суп з горохом готується на гарбузовому пюре, виходить дуже насиченого смаку і красивого помаранчевого кольору саме за рахунок гарбуза. Гарбуз для цього супу краще брати з яскраво-помаранчевою м'якоттню. До того ж, цей суп можна готувати в пост і включити в своє меню вегетаріанцям. Для приготування гарбузового супу з горохом на п'ятилітрову каструлю знадобиться три літри води, вісімсот грам очищеного і нарізаного кубиками гарбуза, шістсот грам картоплі, по сто грам цибулі і моркви, склянка сухого гороху, три столові ложки рослинної олії, столова ложка солі, кілька гілочок зелені петрушки.

Крок 2

Нарізаний гарбуз залити в каструлі одним літром води і поставити варитися на півгодини.

Крок 3

У каструлі, в якій буде варитися суп, залити промитий горох двома літрами води і також поставити варитися на півгодини. З моменту закипання вогонь під каструлями зменшити.

Крок 4

Цибулину очистити, нарізати невеликими кубиками і покласти в сковорідку з рослинною олією. Пасерувати цибулю на невеликому вогні протягом п'ятнадцяти хвилин, завадячи.

Крок 5

Тим часом, поки гарбуз і горох варяться, а цибуля пасерується, нарізати картоплю великими кубиками, а морквину невеликими ломтиками.


Крок 6

Зелень петрушки нарізати дрібно.

Крок 7

Пасеровану цибулю через п'ятнадцять хвилин зняти з вогню.

Крок 8

У каструлю з горохом через півгодини висипати нарізані овочі - картоплю з морквиною - і продовжувати варити все разом ще десять хвилин.

Крок 9

Зварений гарбуз зняти з вогню і, не зливаючи воду, перетворити на пюре за допомогою зануреного блендера.

Крок 10

У рідке гарбузове пюре викласти пасеровану в рослинній олії цибулю і сіль, добре перемішати.


Крок 11

Тепер гарбузове пюре, заправлене пасерованою цибулею, вилити в каструлю з горохом і овочами і варити суп ще десять хвилин на невеликому вогні, прикривши кришкою.

Крок 12

У готовий гарбузово-гороховий суп в самому кінці висипати нарізану зелень петрушки, перемішати, дати покипіти ще півхвилини і вимкнути вогонь під каструлею.

Крок 13

Суп гарбузовий з горохом готовий. Перед тим, як розлити його по тарілках, ще раз добре перемішати і можна подавати до обіду.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND