Гарбуз тушкований з грибами - рецепт

Смачний рецепт приготування гарбуза тушкованої з грибами в домашніх умовах. Гарбуз тушкований з грибами рецепт з фото за кроками

Інгредієнти для гарбуза тушкованої з грибами на 8 порцій


Гарбуз
(1 кг.)



Шампіньйони
(200 г.)


Цибуля ріпчаста
(200 г.)


Перець солодкий болгарський
(2 шт.)


Томати зелені
(300 г.)


Часник
(3 шт.)


Олія
(6 ст.ложк)



Поварена сіль
(1.5 ч. ложк)


Свіжа зелень
(1 пучок)

Рецепт приготування гарбуза тушкованої з грибами за кроками

Крок 1

Гарбуз, тушкований з грибами, - смачна овочева страва, альтернатива тушкованим кабачками і баклажанам. Пізньої осені можна приготувати недорогу овочеву страву так само, як і влітку, але використовуючи за основу трохи інші дешеві овочі - це гарбуз і бурі або зелені помідори. Гарбузи потрібно кілограм, шампіньйонів двісті грам, зелених або бурих помідорів триста грам, велика цибулина, солодких перців два, часнику три зубчики, рослинної олії шість столових ложок, солі півтори чайних ложки, зелені петрушки і укропу пучок.

Крок 2

Цибулю очистити і нарізати середніми кубиками.

Крок 3

У каструлі розігріти олію, викласти в неї нарізану цибулю і смажити на середньому вогні п'ять хвилин.

Крок 4

Шампіньйони нарізати платівками або ломтиками.

Крок 5

Нарізані шампіньйони викласти через п'ять хвилин в каструлю до цибулі, перемішати і смажити ще п'ять хвилин.


Крок 6

Далі нарізати дрібними кубиками солодкий перець, попередньо очищений від насіння.

Крок 7

Солодкий перець також відправити в каструлю і продовжувати смажити овочі ще п'ять хвилин, перешкоджаючи.

Крок 8

Наступні йдуть зелені помідори, їх, як і перець, теж нарізати дрібними кубиками.

Крок 9

Через п'ять хвилин після перцю в каструлю висипати нарізані зелені помідори і також готувати ще сім хвилин.

Крок 10

А поки овочі в каструлі готуються, очищений гарбуз нарізати невеликими кубиками.


Крок 11

Нарізаний кубиками гарбуз викласти в каструлю і перемішати її з іншими інгредієнтами.

Крок 12

Додати сіль і влити півсклянки води, знову перемішати, дати закипіти і зменшити вогонь на мінімум.

Крок 13

Каструлю прикрити кришкою і гасити гарбуз з грибами та овочами на малому вогні протягом двадцяти хвилин.

Крок 14

Зелень петрушки і кропу нарізати дрібно.

Крок 15

Через двадцять хвилин, коли гарбуз з грибами буде готовий, висипати в каструлю подрібнену зелень і видавити через прес часник, знову перемішати все і вимкнути вогонь. Каструлю накрити кришкою і дати настоятися хвилин десять.


Крок 16

Подавати на стіл гарбуз, тушкований з грибами, можна відразу, як гарячу закуску, або охолодженою, замість салату. Також тушкований гарбуз можна подавати з гарніром - відвареним рисом, макаронами, картоплею.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND