Тушкована капуста з чечевицею - рецепт

Смачний рецепт приготування тушкованої капусти з чечевицею в домашніх умовах. Тушкована капуста з чечевицею рецепт з фото за кроками

Інгредієнти для тушкованої капусти з чечевицею на 6 порцій


Капуста білокачанна
(1 шт.)



Соняшникова олія
(3 ст.ложк)


Морква
(2 шт.)


Приправа сумах
(1 ст.ложк)


Поварена сіль
(1 ч. ложк)


Цукор
(1 ст.ложк)


Вода
(1 стак.)


Рецепт приготування тушкованої капусти з чечевицею за кроками

Крок 1

Тушкована капуста з чечевицею - витративши мінімальну кількість зусиль, ви отримаєте прекрасну, смачну страву на кожен день. Чудово підійде для вегетаріанського харчування, і м'ясоїдам для різноманітності.

Крок 2

Пів склянки чечевиці відваримо у підсоленій воді, до готовності. Чечевицю в цій страві можна замінити машем, нутом або квасіллю, що опиниться під рукою.

Крок 3

Поки вариться чечевиця, ми якраз встигнемо зробити все інше. Почнемо з овочів. Морквину натрем на великій терці, а капусту нашинкуємо смужками середнього розміру.

Крок 4

Гасити капусту найзручніше в товстій сковороді, я взяла чавунну - вона добре тримає температуру. Наливаємо олію, нагріваємо, і обсмажуємо в ній сіль, сумах і асафетиду протягом однієї хвилини. Сумах - кисла спеція. Вона додасть капусті рожевий колір і кислинку, а асафетида дасть присмак часнику.

Крок 5

Далі кладемо моркву, обсмажуємо на сильному вогні 3 хвилини.

Крок 6

Зверху викладаємо капусту, наливаємо склянку води (краще окропу), накриваємо кришкою і гасимо 30 хвилин. У процесі гасіння капусту потрібно буде кілька разів перемішати, щоб вона рівномірно покривалася маслом зі спеціями і додати цукор.

Крок 7

Додаємо готову чечевицю і перемішуємо. Залишаємо настоятися під закритою кришкою ще 5 хвилин.


Крок 8

Капуста виходить дуже соковитою, за цим при подачі додатковий соус не потрібен, можна лише поперчити і подавати гарячою. Приємного апетиту!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND