Мова під вершковим соусом з волоськими горіхами

А також з грибами, часником і всіма принадами традиційної грузинської кухні.

Цікавих рецептів з мовою існує не так багато. В принципі, з ним і робити нічого не треба, він хороший сам по собі, просто відварений. А якщо ще є хліб і домашні гірчиця або хрін - то зовсім чудово! Любителям мови буде корисний цей рецепт грузинської кухні. У страви один недолік - він нефотогенічний. Але тут вже нічого не поробиш!


РЕЦЕПТ МОВИ ПІД ВЕРШКОВИМ СОУСОМ З ГРЕЦЬКИМИ ГОРІХАМИ

ТРЕБА:

1 кг відвареного яловичого язика 2 великих цибулин 500 г свіжих або заморожених грибів (шампіньйони, вішенки, шитаке, опята) 2 склянки очищених волоських горіхів 4-5 долік часнику 500 мл нежирних вершків Масло вершкові Зелень петрушки, укропаСоль, перець

ЯК ГОТУВАТИ:

1. Нагріти духовку до 150 ° С.

2. Відварена мова нарізати поперек ломтиками, викласти у форму для запікання. Можна взяти порційні форми. У сковороді розтопити вершкове масло, підрум'янити на ньому порізану кільцями цибулю, потім додати порізані гриби. Тримати на вогні ще хвилини 2-3, постійно завади.4. Горіхи спочатку перемолоти в блендері, а потім з часником витолочь в ступці в однорідну масу так, щоб з горіхів виступило масло. Змішати горіхову масу зі вершками, посолити, поперчити.

5. На язик викласти підсмажені з цибулею гриби і залити соусом. Накрити кришкою або щільно закрити фольгою і поставити в слабо нагріту духовку томитися, щоб соус не кипів, приблизно на 40 хвилин.6. Готову страву посипати зеленню. Подавати гарячим у страві для запікання або в порційних формочках.

ДО РЕЧІ: якщо соус дуже густий, то його можна розбавити бульйоном, в якому варилася мова.


COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND