Фрикадельки по-іспанськи «Albondigas en salsa de tomate»

Як і майже всі іспанські закуски, фрикадельки в томатному соусі чудово можуть бути і повноцінною стравою.

- напевно, одна з найпопулярніших серед «тапас», знаменитих іспанських закусок. Але, як і майже всі тапас, вони чудово можуть бути і повноцінною стравою. Якщо вони приготовані з хороших продуктів (а вдома, звичайно ж, інакше просто і бути не може), то вони по-справжньому смачні. І на святковому столі вони теж цілком доречні: Дивлячись, як подати!


РЕЦЕПТ ФРІКАДЕЛЕК У ТОМАТНОМУ СОУСІ

ТРЕБА:

500 г яловичого фаршу 250 г свинячого фаршу 3 ст. л. панувальних сухарів 100 мл м "ясного або овочевого бульйону 1 яйце 2 зубчики часнику 1 середня цибулина 1 стручок перцю чилі (або сухий товчений за смаком) 1 ч. л. солодкої паприки Щепотка кумина 1/2 пучка петрушки Мука для посипання Масло для обжарювання Соло: Банку 400 г очищених консервованих томатів 1 маленька цибулина 50 мл оливкової олії Щепотка шафрана Петрушка для посипання Сіль Перець

ЯК ГОТУВАТИ:

1. Панувальні сухарі замочити в бульйоні (можна додати трохи білого вина).

2. Дрібно порізати цибулю і петрушку. Перець чили очистити від насіння і перепонок, дрібно порізати.

3. Змішати обидва види фаршу, додати яйце, набухлі панувальні сухарі, цибулю з петрушкою і половину порізаного чилі. Додати приправи, замісити фарш і добре його вимісити.

4. Мокрими руками сформувати невеликі кульки (розміром з абрикос або менше - з грецький горіх), злегка посипати їх борошном. 5. Порціями обсмажити їх з усіх боків у розігрітій рослинній олії. Вийняти і дати збігти маслу.


6. Для соусу дрібно порізати цибулю, злегка спассерувати її в оливковій олії, додати консервовані помідори разом з соком, за бажанням - половину чилі, довести до кипіння і злегка уварити на слабкому вогні протягом 8-10 хв., при цьому помідори подрібнити вілкой. Заправити сіллю і перцем. Шафран розтерти в ступці, розвести в 100 мл гарячої води і влити в соус.

7. Фрикадельки викласти в соус, накрити кришкою і гасити на слабкому вогні близько 20 хв. Якщо соус сильно загустіє, додати трохи бульйону або води.

8. Подавати зі свіжим білим хлібом або з гарніром. Дуже смачно по-простому - з картопляним пюре!

ДО РЕЧІ: замість бульйону і вина можна використовувати воду або молоко. У рецепті можна використовувати свіжі помідори - тоді їх треба очистити від шкіри і насіння, порізати кубиками, додати до пасерованої цибулі, трохи загасити, влити склянку води і кілька хвилин злегка поварити.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND