Зметаний торт

Неймовірно ніжний, повітряний і шалено смачний торт! А найголовніше, дуже простий у приготуванні!


Інгредієнти для «Сметанний торт»:

Бісквіт

  • Борошно пшеничне/Борошно - 1 стак.
  • Яйце куряче - 4 шт
  • Цукор - 1 стак.
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.

Крем.

  • Вершки - 200 мл
  • Сметана - 400 г
  • Цукрова пудра - 200 г
  • Вишня - 200 г

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
4132.2 ккал

белкі60.2
р

жири173.4
р

вуглеводи593.3
р

100 г страви

     

ккал
256.7 ккал

білкі3.7
р

жири10.8
р

вуглеводи36.9
р

 

Рецепт «Сметанний торт»:

Муку з розпушувачем просіяти пару разів. Духовку розігріти до 180S.

Білки взбити в пишну піну з цукром (0,5 стак) до твердих піків.

Жовтки також збити з цукром (0,5 стак.), щоб він максимально розчинився, а жовтки посвітліли і перетворилися на пишну масу.

Додати третину білків до жовток і перемішати. Перемішувати потрібно дуже акуратно, щоб зберегти пишність білків. Потім додати все борошно і перемішати до однорідної консистенції, щоб не залишалося шматочків борошна.

Додати білок, що залишився, знову все акуратно перемішати так, щоб тісто залишилося повітряним і об'ємним.

Застелити дно форми (бока форми змащувати не потрібно, інакше бісквіту буде складно підніматися, він буде ковзати і сповзати). Поставити в розігріту духовку на 20-30 хв.

Коли бісквіт буде готовий, дістати його з духовки, перевернути форму і, поставивши на ґрати догори дном, залишити остигати на 10-15 хвилин.

Далі готуємо крем. Всі продукти для крему повинні бути холодними. Вершки -33%, сметану краще використовувати жирну (20% і більше).

Сметану ТМ Мільє і цукрову пудру збити до однорідної консистенції. Збити вершки і акуратно змішати зі сметаною.

Далі збираємо торт. Остиглий бісквіт розрізати на коржі, я випікаю 2 коржі і розрізаю кожен ще на 2. Просочувати коржі не потрібно, оскільки бісквіт виходить настільки ніжним, що йому буде достатньо вологи від крему.

Промазати кожен корж кремом і зібрати торт.

Можна додати вишню або будь-які фрукти/ягоди до смаку.

Цим же кремом покрити торт зверху і вирівняти за допомогою кондитерського скребка або шпателя. Прикрасити ягодами\фруктами.

Приємного апетиту!

Розріз торта.

Розріз торта.