Неймовірно ніжний, повітряний і шалено смачний торт! А найголовніше, дуже простий у приготуванні!
Інгредієнти для «Сметанний торт»:
Бісквіт
- Борошно пшеничне/Борошно - 1 стак.
- Яйце куряче - 4 шт
- Цукор - 1 стак.
- Розпушувач тіста - 1 ч. л.
Крем.
- Вершки - 200 мл
- Сметана - 400 г
- Цукрова пудра - 200 г
- Вишня - 200 г
Харчова та енергетична цінність:
|
Готової страви |
|||
|
ккал |
белкі60.2 |
жири173.4 |
вуглеводи593.3 |
|
100 г страви |
|||
|
ккал |
білкі3.7 |
жири10.8 |
вуглеводи36.9 |
Рецепт «Сметанний торт»:
Муку з розпушувачем просіяти пару разів. Духовку розігріти до 180S.
Білки взбити в пишну піну з цукром (0,5 стак) до твердих піків.
Жовтки також збити з цукром (0,5 стак.), щоб він максимально розчинився, а жовтки посвітліли і перетворилися на пишну масу.
Додати третину білків до жовток і перемішати. Перемішувати потрібно дуже акуратно, щоб зберегти пишність білків. Потім додати все борошно і перемішати до однорідної консистенції, щоб не залишалося шматочків борошна.
Додати білок, що залишився, знову все акуратно перемішати так, щоб тісто залишилося повітряним і об'ємним.
Застелити дно форми (бока форми змащувати не потрібно, інакше бісквіту буде складно підніматися, він буде ковзати і сповзати). Поставити в розігріту духовку на 20-30 хв.
Коли бісквіт буде готовий, дістати його з духовки, перевернути форму і, поставивши на ґрати догори дном, залишити остигати на 10-15 хвилин.
Далі готуємо крем. Всі продукти для крему повинні бути холодними. Вершки -33%, сметану краще використовувати жирну (20% і більше).
Сметану ТМ Мільє і цукрову пудру збити до однорідної консистенції. Збити вершки і акуратно змішати зі сметаною.
Далі збираємо торт. Остиглий бісквіт розрізати на коржі, я випікаю 2 коржі і розрізаю кожен ще на 2. Просочувати коржі не потрібно, оскільки бісквіт виходить настільки ніжним, що йому буде достатньо вологи від крему.
Промазати кожен корж кремом і зібрати торт.
Можна додати вишню або будь-які фрукти/ягоди до смаку.
Цим же кремом покрити торт зверху і вирівняти за допомогою кондитерського скребка або шпателя. Прикрасити ягодами\фруктами.
Приємного апетиту!
Розріз торта.
Розріз торта.
