Запечений баклажан з хрустким салатом

Як приготувати баклажан, щоб зробити кулінарну революцію?

Юрій Рожков збирає оригінальні рецепти, і в цьому йому допомагають всілякі гості програми. Цього разу ним став шеф-кухар Антон Булигін. Грінки, горіхи, насіння - несподіване поєднання! Баклажани в глазурі з хрустким салатом - страва, якою ви не тільки зможете здивувати своїх гостей, але і завдяки якій набудете славу відмінного кулінара.

Дивіться відео:

РЕЦЕПТ ЗАПЕЧЕНОГО БАКЛАЖАНА З ХРУСТЯЧИМ САЛАТОМ

ТРЕБА:

2 баклажана1/4 шт. хліба «Чіабатта» 1 ст. л. насіння соняшнику 1 ст. л. насіння гарбузового ст. л. кедрових горіхов1 ст. л. відрубей15 г салату (мікс) Сік половини лайма40 мл оливкового маслаДля глазурі:20 г бекона150 мл темного пива50 мл соєвого соуса30 г соусу «Барбекю» 1 ст. л. тростинного цукру

ЯК ГОТУВАТИ:

1. Баклажан нарізати на дві половинки і зробити надрізи хрест на хрест. Посолити і відкласти на деякий час. Після чого промити холодною водою, висушити і покласти на фольгу.

2. Баклажани змастити глазур'ю і поставити в розігріту до 220 ° С духовку на 17 хвилин.

3. Для приготування глазурі: пиво і соєвий соус влити в сотійник і поставити на вогонь. Ввести соус «Барбекю» і довести до кипіння, постійно перешкоджаючи. Всинати тростинний цукор. Додати нарізаний бекон і готувати до загущення.

4. На запечені баклажани викласти салат і грінки.

5. Для приготування салату: мікс салатів полити соком лайму і оливковою олією. Посолити і акуратно перемішати.

6. Для приготування гренок: хліб порвати на невеликі шматочки, посипати насінням соняшника і гарбуза. Додати кедрові горіхи та відруби. Полити оливковою олією і поставити в духовку на 10 хвилин при температурі 180 ° С.