Як приготувати «пістні» суші щоб добре смакували

Час Великого посту передбачає повну відмову від м'яса, риби, а також продуктів тваринного походження. З найпопулярніших інгредієнтів для суші під заборону потрапляють лосось, тунець, вугор, креветки, краб, ікра, вершковий сир, томаго. Чи можливо взагалі приготувати смачні суші без класичних інгредієнтів? Ми підготували три пісні рецепти, а тим, хто ще не знає, де гуртом купити все для приготування суші, рекомендуємо заглянути до інтернет-магазину «Плюс-Пак Україна».

Топ-3 рецепти, де все для суші пісне

Відваріть 150 г рису до готовності та заправте 2 ст.л. рисового оцту. Авокадо, моркву та огірок наріжте тонкими смужками. На циновку викладіть лист норі, зверху тонкий шар рису, залишаючи зверху 1 см. У центр викладіть смужки моркви, огірка та авокадо. Акуратно заверніть рулет, злегка змочуючи край норі водою. Наріжте на шматочки і подавайте із соєвим соусом. Все для приготування суші нарізайте безпосередньо перед приготуванням.

100 г тофу наріжте брусочками та обсмажте до рум'яної скоринки на сухій сковороді. Можна збризкати соєвим соусом наприкінці смаження. 30 г свіжого шпинату обдайте окропом і трохи обсушіть. Відваріть 150 г рису. Тофу та шпинат загорніть у норі з рисом, додайте трохи кунжуту всередину. Наріжте і подавайте з васабі та соєвим соусом.

Один невеликий баклажан наріжте довгими тонкими смужками та обсмажте з двох боків на сковороді з олією (1 ч.л.). Влийте 2 ст. соусу теріякі і готуйте, поки баклажан не карамелізується. Викладіть його на раніше відварений рис і загорніть у рол. Цей рецепт особливо гарний у теплому вигляді.

87df7s5f4f

Як підготувати все для суші в пост

Практично все для приготування суші в пост можна знайти у спеціалізованих магазинах азіатської кухні, а от овочі краще обирати на ринку. Для того, щоб страва була справді смачною, вибирайте повністю зрілі овочі.

Основне питання — чим замінити все для суші, що не потрапляє в канон церковного посту? Зверніть увагу на авокадо, смажені баклажани в соусі теріякі, мариновані або смажені гриби (гливи, шиїтаке), копчений або обсмажений тофу, в'ялені томати, мариновану або запечену паприку та морську капусту.

З пісними суші відмінно поєднуються класичний соєвий соус, теріякі без меду та рибного бульйону, соус з тахіні та лимонний або рисовий оцет з краплею соєвого соусу. Все для приготування суші оптом та в роздріб ви завжди можете придбати у «Плюс-Пак Україна».