Ячна каша «Куба»

Зауважила, що найпопулярніші мої рецепти (торт «Оленка», рулет з риби «Батон», похлебка по-італійськи) взяті мною з непоказної на вигляд «Золотої кулінарної книги». Ось і цей рецепт звідти ж. В результаті, каша виявилася настільки вдалою, що довелося готувати її сьогодні 2 рази! Проста, смачна, здорова їжа без вишукувань. Ось тільки назва для мене залишилася загадкою. Ну, Куба, так Куба.:-D

Інгредієнти для «Ячнева каша» Куба «»:

  • Крупа ячнева - 2 стак.
  • Вода - 4 стак.
  • Сало - 60 г
  • Гриби (можна сушені - 80-100г) - 200 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Часник - 3-5 зуб.
  • Сіль (за смаком)
  • Тмін (за смаком)
  • Перець чорний (мелений, за смаком)

Час приготування: 40 хвилин


Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1886.1 ккал

белкі50.9
р

жири59.9
р

вуглеводи290.5
г

100 г страви

     

ккал
107.2 ккал

белки
2.9 р


жири3.4
р

вуглеводи16.5
р

 

Рецепт «Ячна каша» Куба «»:

У каструлю влити воду, посолити, довести до кипіння, всипати крупу і варити до готовності. Гриби помити, нарізати і підсмажити з сіллю і тміном 15 хвилин.

Поперчити, додати рубаний часник, потримати на вогні ще хвилину і висипати в готову кашу.

На сковороді підсмажити сало, додати нарізану цибулину та підсмажити цибулю до золотистого кольору, а сало до стану шкварок.

Додати до каструлі до каші з грибами (разом з салом, що витопився). Перемішати.


Викласти кашу в форму для запікання і поставити гарячу в духовку. Запікати при температурі 200 градусів до золотистості.

Каша виходить ароматною, розсипчастою і шалено смачною. Я не люблю сало, але цю кашу їла із задоволенням. І навіть дочка, хоч і пофукала для виду, але потім непомітно спустошила цілу тарілку.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND