Зауважила, що найпопулярніші мої рецепти (торт «Оленка», рулет з риби «Батон», похлебка по-італійськи) взяті мною з непоказної на вигляд «Золотої кулінарної книги». Ось і цей рецепт звідти ж. В результаті, каша виявилася настільки вдалою, що довелося готувати її сьогодні 2 рази! Проста, смачна, здорова їжа без вишукувань. Ось тільки назва для мене залишилася загадкою. Ну, Куба, так Куба.:-D
Інгредієнти для «Ячнева каша» Куба «»:
- Крупа ячнева - 2 стак.
- Вода - 4 стак.
- Сало - 60 г
- Гриби (можна сушені - 80-100г) - 200 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Часник - 3-5 зуб.
- Сіль (за смаком)
- Тмін (за смаком)
- Перець чорний (мелений, за смаком)
Час приготування: 40 хвилин
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі50.9 |
жири59.9 |
вуглеводи290.5 |
100 г страви |
|||
ккал |
белки |
жири3.4 |
вуглеводи16.5 |
Рецепт «Ячна каша» Куба «»:
У каструлю влити воду, посолити, довести до кипіння, всипати крупу і варити до готовності. Гриби помити, нарізати і підсмажити з сіллю і тміном 15 хвилин.
Поперчити, додати рубаний часник, потримати на вогні ще хвилину і висипати в готову кашу.
На сковороді підсмажити сало, додати нарізану цибулину та підсмажити цибулю до золотистого кольору, а сало до стану шкварок.
Додати до каструлі до каші з грибами (разом з салом, що витопився). Перемішати.
Викласти кашу в форму для запікання і поставити гарячу в духовку. Запікати при температурі 200 градусів до золотистості.
Каша виходить ароматною, розсипчастою і шалено смачною. Я не люблю сало, але цю кашу їла із задоволенням. І навіть дочка, хоч і пофукала для виду, але потім непомітно спустошила цілу тарілку.