Цибульники з маком

Різновид українських цибульників- крекери з лука, сала і маку. Смачно і дуже ситно...

Інгредієнти для «Цибульники з маком»:

  • Сало (смажене) - 1 стак.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Сіль - 0.5 ч. л.
  • Мак - 1 ст. л.
  • Олія рослинна - 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне/Борошно

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1859.7 ккал

белки
23.9 р

жири191.7
р

вуглеводи16.8
р

100 г страви

     

ккал
387.4 ккал

белкі5
г

жири39.9
р

вуглеводи3.5
г

 

Рецепт «Цибульники з маком»:

Цибулю очистити і порізати.

Сало у мене домашнє.

Я нарізаю його крупно, так як в моїй родині люблять саме смажене сало великими шматочками.

Цибулю обсмажити на олії.

Сало обсмажити на сухій сковороді.

Для цибульників потрібно всього склянку сала без шкурки.
Зайве з великим задоволенням ми скушали з хлібушком.

Сало і цибулю перекрутити на м'ясорубці.

Додати яйця і добре перемішати.

Далі додаємо мак, знову змішуємо.

І борошно.
Муки потрібно стільки, щоб всього лише не липло до рук, але не більше.
Можна трохи притрусити стіл борошном, при розкатці тесту.

Розкатати тісто в пласт.
Нарізати на шматочки.

Перекласти на противір з пергаментом.

Випікати в розігрітій духовці при 180 градусах 10-15 хвилин до золотистого кольору.

Дуже хрусткі і смачні.

Як цибулеві крекери.

Моїй родині подобаються такі крекери з української кухні.
Пригощайтеся і ви!