Різновид українських цибульників- крекери з лука, сала і маку. Смачно і дуже ситно...
Інгредієнти для «Цибульники з маком»:
- Сало (смажене) - 1 стак.
- Цибуля ріпчаста - 2 шт
- Яйце куряче - 2 шт
- Сіль - 0.5 ч. л.
- Мак - 1 ст. л.
- Олія рослинна - 1 ст. л.
- Борошно пшеничне/Борошно
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белки |
жири191.7 |
вуглеводи16.8 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі5 |
жири39.9 |
вуглеводи3.5 |
Рецепт «Цибульники з маком»:
Цибулю очистити і порізати.
Сало у мене домашнє.
Я нарізаю його крупно, так як в моїй родині люблять саме смажене сало великими шматочками.
Цибулю обсмажити на олії.
Сало обсмажити на сухій сковороді.
Для цибульників потрібно всього склянку сала без шкурки.
Зайве з великим задоволенням ми скушали з хлібушком.
Сало і цибулю перекрутити на м'ясорубці.
Додати яйця і добре перемішати.
Далі додаємо мак, знову змішуємо.
І борошно.
Муки потрібно стільки, щоб всього лише не липло до рук, але не більше.
Можна трохи притрусити стіл борошном, при розкатці тесту.
Розкатати тісто в пласт.
Нарізати на шматочки.
Перекласти на противір з пергаментом.
Випікати в розігрітій духовці при 180 градусах 10-15 хвилин до золотистого кольору.
Дуже хрусткі і смачні.
Як цибулеві крекери.
Моїй родині подобаються такі крекери з української кухні.
Пригощайтеся і ви!