Ніжна рибка з грибами під вершково-гірчичним соусом. Пригощайтеся!!!
Інгредієнти для «Тріска з лисичками»:
Йогурт
- Закваска (бактеріальна закваска OURSSON - ЙОГУРТ) - 1 пакет.
- Молоко - 1 л
Основні
- Тріска - 1 кг
- Гриби (лисички) - 600 г
- Йогурт - 500 мл
- Борошно пшеничне/Борошно - 2 ст. л.
- Масло вершкове - 2 ст. л.
- Горчиця (Французька) - 1 ст. л.
- Сіль - до смаку
- Перець чорний - за смаком
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 6
Харчова та енергетична цінність:
|
Готової страви |
|||
|
ккал |
белкі236.8 |
жири48.6 |
вуглеводи214.4 |
|
Порції |
|||
|
ккал |
белкі39.5 |
жири8.1 |
вуглеводи35.7 |
|
100 г страви |
|||
|
ккал |
белки |
жири1.4 |
вуглеводи6 |
Рецепт «Тріска з лисичками»:
Заздалегідь приготуємо йогурт:
У ємність для приготування йогурту налийте молоко і присипте закваску, закрийте і струсніть 2-3 хвилини, до повного розчинення закваски. Поставте ємність у термос-йогуртницю на 6-10 годин (я залишала на ніч). Готовий йогурт охолодіть.
Розігріть духовку до 160 градусів у режимі конвекції. Лисички переберіться і добре промийте. Покладіть у сковорідку, закрийте кришкою і готуйте на середньому вогні поки гриби не виділять сік.
Злійте з лисичок рідину і збережіть її, додайте вершкове масло і смажте на сильному вогні близько 5 хвилин.
Присипайте борошном і оскаржуйте завадивши ще 2 мін.
Влийте до лисичок рідину, що виділилася на початку смаження, коли вона загустіє...
Додайте йогурт і гірчицю, посоліть і поперчите.
Перемішайте і прогрійте не доводячи до кипіння.
Наріжте філе тріски на порційні шматки, посоліть і поперчите.
Папір для запікання наріжте аркушами на 30х40 см. У центр кожного аркуша покладіть філе тріски, а на нього соус з лисичками.
З'єднайте краї паперу і закрутіть, вийде «цукерка». Запікайте в духовці 40 хвилин.
Приємного апетиту!!!
