Татарський чак-чак

Просто обожнюю це ласощі, і ось вирішила вперше приготувати його сама, вийшло прямо як у бабусі... Об'єднання!!! А інгредієнти точно є у кожної господарки

Інгредієнти для «Татарський чак-чак»:

  • Борошно пшеничне/Борошно - 3,5 стак.
  • Яйце куряче (Потрібно першу категорію або добірне) - 4 шт
  • Горілка - 1,5 ст. л.
  • Сіль - 1 трісок.
  • Олія соняшникова (Для фритюру, краще навіть більше) - 400 мл
  • Мед (Якщо він густий, рідкого потрібно по-більше) - 6 ст. л.
  • Цукор - 0,5 стак.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 12

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
6302 ккал

белкі72.1
р

жири429.4
р

вуглеводи529.1
г

Порції

     

ккал
525.2 ккал

белкі6
г

жири35.8
р

вуглеводи44.1
г

100 г страви

     

ккал
473.8 ккал

белкі5.4
р

жири32.3
р

вуглеводи39.8
р

Рецепт «Татарський чак-чак»:

Просіяне борошно викласти в миску і додати туди жовтки і столову ложку горілки, перемішати і додати білки і замісити дуже щільне тісто, додавши ще пів ложки горілки

Дати тесту постояти півгодини, потім дуже тонко розкатати приблизно 1,5-2 мм, я розділила його на 3 частини, щоб розкочувати було простіше, порізати наші пелюшки на смужечки шириною 3-5 см, і склавши їх один на одного (воно не приклеїться) порізати на лінії по 3 мм, щоб нагадувало локшину

Так порізати все тісто

У цей час ставимо олію на плиту або фритюрницю, я готувала в каструльці, і як тільки масло нагріється кидаємо частинами нашу заготовку, тут вже головне не перетримати, готується швидко до золотистого кольору

Готуємо сироп, для цього розтоплюємо мед з цукром, щоб цукор розчинився, і заливаємо їм складені на тарілки гірки чак-чака. Мокрими
руками формуємо, щоб все закріпилося і залишаємо на 3-4 години, або на ніч.
Приємного чаювання!!!