Просто обожнюю це ласощі, і ось вирішила вперше приготувати його сама, вийшло прямо як у бабусі... Об'єднання!!! А інгредієнти точно є у кожної господарки
Інгредієнти для «Татарський чак-чак»:
- Борошно пшеничне/Борошно - 3,5 стак.
- Яйце куряче (Потрібно першу категорію або добірне) - 4 шт
- Горілка - 1,5 ст. л.
- Сіль - 1 трісок.
- Олія соняшникова (Для фритюру, краще навіть більше) - 400 мл
- Мед (Якщо він густий, рідкого потрібно по-більше) - 6 ст. л.
- Цукор - 0,5 стак.
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 12
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі72.1 |
жири429.4 |
вуглеводи529.1 |
Порції |
|||
ккал |
белкі6 |
жири35.8 |
вуглеводи44.1 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі5.4 |
жири32.3 |
вуглеводи39.8 |
Рецепт «Татарський чак-чак»:
Просіяне борошно викласти в миску і додати туди жовтки і столову ложку горілки, перемішати і додати білки і замісити дуже щільне тісто, додавши ще пів ложки горілки
Дати тесту постояти півгодини, потім дуже тонко розкатати приблизно 1,5-2 мм, я розділила його на 3 частини, щоб розкочувати було простіше, порізати наші пелюшки на смужечки шириною 3-5 см, і склавши їх один на одного (воно не приклеїться) порізати на лінії по 3 мм, щоб нагадувало локшину
Так порізати все тісто
У цей час ставимо олію на плиту або фритюрницю, я готувала в каструльці, і як тільки масло нагріється кидаємо частинами нашу заготовку, тут вже головне не перетримати, готується швидко до золотистого кольору
Готуємо сироп, для цього розтоплюємо мед з цукром, щоб цукор розчинився, і заливаємо їм складені на тарілки гірки чак-чака. Мокрими
руками формуємо, щоб все закріпилося і залишаємо на 3-4 години, або на ніч.
Приємного чаювання!!!