Сябу-сябу

Побачивши салат у стилі Шабу - шабу від alarm clock, я «загорілася», але свинини не було. Вникнувши в історію страви, я знайшла майже всі інгредієнти і приготувала. Сябу-сябу або Шабу-сябу - страву японської кухні, головним компонентом якої традиційно є тонко нарізані ломтики яловичого м'яса. Особливістю цієї страви є те, що вживається вона, можна сказати, в процесі готування. Сябу-сябу вважають зимовою стравою, проте її вживають цілий рік. І вже влітку, коли у нас сезон овочів треба обов'язково його спробувати. Однозначно можу сказати, тепер Сябу - сябу буде часто на моєму столі, і ще - я зробила висновок, що це не салат, а швидше за все, друга страва.


Інгредієнти для «Сябу-сябу»:

  • Яловичина (м'якоть) - 200 г
  • Перець солодкий червоний - 1 шт
  • Перець червоний пекучий - 1/2 год.
  • Перець чилі - 1 шт
  • Листя салату/Салат - 2 пуч.
  • Соєвий соус (Кіккоман натурально зварений) - 1 ст. л.
  • Соус-маринад (Teriyaki від Кіккоман + 1 ст.л. гострий соус чилі) - 1 ст. л.
  • Олія оливкова - 1,5 ст. л.
  • Олія кунжутна - 1 ч. л.
  • Оцус (рисовий) - 1 ст. л.
  • Васабі - 1/2 ч.
  • Кінза - 1/4 пуч.
  • Петрушка - 1/4 пуч.
  • Вода - 500 мл
  • Коньяк (горілка, ром) - 2 ст. л.
  • Часник - 3 зуб.
  • Кунжут - 1 ч. л.

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 2

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1049.1 ккал

белкі58
г

жири63.4
р

вуглеводи46.3
г

Порції

     

ккал
524.6 ккал

белкі29
г

жири31.7
р

вуглеводи23.2
г

100 г страви

     

ккал
65.2 ккал

білкі3.6
р

жири3.9
р

вуглеводи2.9
р

 

Рецепт «Сябу-сябу»:

Головне в цій страві нарізати якомога тонше яловичину, це зручніше зробити з подмороженим м'ясом.

Вскип'ятити воду з коньяком, не солити.
Опускати в трохи киплячу суміш по одному - два шматочка м'яса.
НЕ ВИКЛАДАЙТЕ БІЛЬШЕ І НЕ ТРИМАЙТЕ ПОНАД 3 секунди.
М'ясо викласти на сито.
Приготувати соус:
змішати в баночці соєвий соус, соус чилі, соус - маринад, оливкову і кунжутну олію, перець чилі мелений, рисовий оцет, васабі.
Ретельно перемішати.
Зручно це зробити в банку зі щільною кришкою, струсуючи кілька разів.

Перці вимити, видалити насіннєву коробку (у чилі акуратно, дуже гострий). Нарізати чилі на кружечки, солодкий перець на смужки.
Часник порубати ножем, зелень вимити і подрібнити.

На сервірувальну страву викласти листя салату, заздалегідь перебрані, вимиті й обсушені.
У середину нарвати руками більшу їх частину.
Полити 1 ст. л. соусу з банки.
Викласти на середину м'ясо, чергуючи з перцями і поливаючи соусом. Припорошити кунжутом.
Подавайте відразу, їдки вже стукають паличками.


ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ, САМУРАЇ...