Побачивши салат у стилі Шабу - шабу від alarm clock, я «загорілася», але свинини не було. Вникнувши в історію страви, я знайшла майже всі інгредієнти і приготувала. Сябу-сябу або Шабу-сябу - страву японської кухні, головним компонентом якої традиційно є тонко нарізані ломтики яловичого м'яса. Особливістю цієї страви є те, що вживається вона, можна сказати, в процесі готування. Сябу-сябу вважають зимовою стравою, проте її вживають цілий рік. І вже влітку, коли у нас сезон овочів треба обов'язково його спробувати. Однозначно можу сказати, тепер Сябу - сябу буде часто на моєму столі, і ще - я зробила висновок, що це не салат, а швидше за все, друга страва.
Інгредієнти для «Сябу-сябу»:
- Яловичина (м'якоть) - 200 г
- Перець солодкий червоний - 1 шт
- Перець червоний пекучий - 1/2 год.
- Перець чилі - 1 шт
- Листя салату/Салат - 2 пуч.
- Соєвий соус (Кіккоман натурально зварений) - 1 ст. л.
- Соус-маринад (Teriyaki від Кіккоман + 1 ст.л. гострий соус чилі) - 1 ст. л.
- Олія оливкова - 1,5 ст. л.
- Олія кунжутна - 1 ч. л.
- Оцус (рисовий) - 1 ст. л.
- Васабі - 1/2 ч.
- Кінза - 1/4 пуч.
- Петрушка - 1/4 пуч.
- Вода - 500 мл
- Коньяк (горілка, ром) - 2 ст. л.
- Часник - 3 зуб.
- Кунжут - 1 ч. л.
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 2
Харчова та енергетична цінність:
|
Готової страви |
|||
|
ккал |
белкі58 |
жири63.4 |
вуглеводи46.3 |
|
Порції |
|||
|
ккал |
белкі29 |
жири31.7 |
вуглеводи23.2 |
|
100 г страви |
|||
|
ккал |
білкі3.6 |
жири3.9 |
вуглеводи2.9 |
Рецепт «Сябу-сябу»:
Головне в цій страві нарізати якомога тонше яловичину, це зручніше зробити з подмороженим м'ясом.
Вскип'ятити воду з коньяком, не солити.
Опускати в трохи киплячу суміш по одному - два шматочка м'яса.
НЕ ВИКЛАДАЙТЕ БІЛЬШЕ І НЕ ТРИМАЙТЕ ПОНАД 3 секунди.
М'ясо викласти на сито.
Приготувати соус:
змішати в баночці соєвий соус, соус чилі, соус - маринад, оливкову і кунжутну олію, перець чилі мелений, рисовий оцет, васабі.
Ретельно перемішати.
Зручно це зробити в банку зі щільною кришкою, струсуючи кілька разів.
Перці вимити, видалити насіннєву коробку (у чилі акуратно, дуже гострий). Нарізати чилі на кружечки, солодкий перець на смужки.
Часник порубати ножем, зелень вимити і подрібнити.
На сервірувальну страву викласти листя салату, заздалегідь перебрані, вимиті й обсушені.
У середину нарвати руками більшу їх частину.
Полити 1 ст. л. соусу з банки.
Викласти на середину м'ясо, чергуючи з перцями і поливаючи соусом. Припорошити кунжутом.
Подавайте відразу, їдки вже стукають паличками.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ, САМУРАЇ...
