Святковий м "ясний салат

У кожної господині, навіть при наявності одного і того ж набору продуктів, м'ясний салат виходить різним. Але оскільки в нашій родині це улюблений салат, то і готую я його часто. Ось вирішила поділитися своїм рецептом. Заходьте, може комусь і мій варіант стане в нагоді для різноманітності смаку, адже прийдуть новорічні свята. P.S.: Інгредієнти дані дуже умовно. Кожен раз кількість може варіювати в залежності від чисельності компанії.


Інгредієнти для «Святковий м'ясний салат»:

Основні інгредієнти

  • Майонез - 400 г
  • Філе куряче - 500 г
  • Олія рослинна (для смаку)
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 4 шт
  • Сіль (за смаком)
  • Перець чорний (за смаком)
  • Картопля - 6 шт
  • Яйце куряче - 4 шт
  • Горошок зелений (консервований) - 200 г
  • Огірок солоний (за смаком)
  • Желатін - 10 г

Прикраса

  • Яйце перепелине - 6 шт
  • Петрушка (до смаку)
  • Каперси (за смаком)

Час приготування: 180 хвилин

Кількість порцій: 10

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
4615.6 ккал

белкі195.6
р

жири319
г

вуглеводи226.4
р

Порції

     

ккал
461.6 ккал

белкі19.6
р

жири31.9
р

вуглеводи22.6
р

100 г страви

     

ккал
166 ккал

белкі7
г

жири11.5
р

вуглеводи8.1
г

 

Рецепт «Святковий м'ясний салат»:

Замість докторської ковбаси, яку зазвичай у радянські часи використовували в салаті, я використовую куряче філе. Але, щоб воно було соковитим і смачним, я його тушу з цибулею і морквиною. Обсмажуємо на олії цибулю до м "якості. Поки смажиться цибуля, нарізаємо морквину кубиками (розмір вибираєте самі, хто любить дрібніше, хто більший). Відправляємо морквину в сковорідку до цибулі і також гасимо. Нарізаємо кубиками куряче філе. Відправляємо до овочів. Солимо і перчимо до смаку і гасимо до готовності, остужаємо.

Поки гаситься м'ясо, чистимо картоплю і нарізаємо кубиком. Варимо картоплю в підсоленій воді з 1 столовою ложкою оцту. Оцет не дозволить картоплі розваритися. Відкидаємо картоплю на дуршлаг, даємо воді стекти і остужаємо. Варимо вкруту яйця, чистимо.

До остудженого м'яса, додаємо нарізані яйця, горошок, нарізані солоні огірки. Все перемішуємо, додаємо майонез до смаку, але трохи менше, ніж зазвичай.

У приготуванні салату використовуємо свій улюблений майонез. Частину використовуємо для самого салату, а частину для змащування форми. Замочити желатин хвилин на 10. Потім розпустити його на водяній бані, остудити. Форму, в яку будемо укладати салат (у мене звичайний салатник скляний), обертаємо плівкою і відправляємо в морозилку остужатися, вона повинна бути дуже холодною. Змішуємо майонез з охолатином. Виймаємо форму з морозилки. Наливаємо майонезне желе в форму і акуратно тонким шаром розподіляємо по всій формі. Оскільки форма холодна, то майонез досить швидко почне схоплюватися. Укладаємо салат у форму, зверху розподіляємо тонким шаром майонез. обертаємо плівкою і відправляємо в холодильник на кілька годин, до повного застивання). У мене з цієї кількості інгредієнтів вийшло два салатники для святкового столу.

Виймаємо салат з холодильника, накриваємо стравою, на якій подавати будемо салат і перевертаємо, звільняємо від плівки і прикрашаємо за своїм бажанням і фантазією. У мене перепелині яйця, зелень, каперси.
Приємного апетиту!!!

Оскільки жодне застілля у нас не обходиться без «» Олів'є «», то і подача буває різною, ось і в такій формі.