У кожної господині, навіть при наявності одного і того ж набору продуктів, м'ясний салат виходить різним. Але оскільки в нашій родині це улюблений салат, то і готую я його часто. Ось вирішила поділитися своїм рецептом. Заходьте, може комусь і мій варіант стане в нагоді для різноманітності смаку, адже прийдуть новорічні свята. P.S.: Інгредієнти дані дуже умовно. Кожен раз кількість може варіювати в залежності від чисельності компанії.
Інгредієнти для «Святковий м'ясний салат»:
Основні інгредієнти
- Майонез - 400 г
- Філе куряче - 500 г
- Олія рослинна (для смаку)
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Морква - 4 шт
- Сіль (за смаком)
- Перець чорний (за смаком)
- Картопля - 6 шт
- Яйце куряче - 4 шт
- Горошок зелений (консервований) - 200 г
- Огірок солоний (за смаком)
- Желатін - 10 г
Прикраса
- Яйце перепелине - 6 шт
- Петрушка (до смаку)
- Каперси (за смаком)
Час приготування: 180 хвилин
Кількість порцій: 10
Харчова та енергетична цінність:
|
Готової страви |
|||
|
ккал |
белкі195.6 |
жири319 |
вуглеводи226.4 |
|
Порції |
|||
|
ккал |
белкі19.6 |
жири31.9 |
вуглеводи22.6 |
|
100 г страви |
|||
|
ккал |
белкі7 |
жири11.5 |
вуглеводи8.1 |
Рецепт «Святковий м'ясний салат»:
Замість докторської ковбаси, яку зазвичай у радянські часи використовували в салаті, я використовую куряче філе. Але, щоб воно було соковитим і смачним, я його тушу з цибулею і морквиною. Обсмажуємо на олії цибулю до м "якості. Поки смажиться цибуля, нарізаємо морквину кубиками (розмір вибираєте самі, хто любить дрібніше, хто більший). Відправляємо морквину в сковорідку до цибулі і також гасимо. Нарізаємо кубиками куряче філе. Відправляємо до овочів. Солимо і перчимо до смаку і гасимо до готовності, остужаємо.
Поки гаситься м'ясо, чистимо картоплю і нарізаємо кубиком. Варимо картоплю в підсоленій воді з 1 столовою ложкою оцту. Оцет не дозволить картоплі розваритися. Відкидаємо картоплю на дуршлаг, даємо воді стекти і остужаємо. Варимо вкруту яйця, чистимо.
До остудженого м'яса, додаємо нарізані яйця, горошок, нарізані солоні огірки. Все перемішуємо, додаємо майонез до смаку, але трохи менше, ніж зазвичай.
У приготуванні салату використовуємо свій улюблений майонез. Частину використовуємо для самого салату, а частину для змащування форми. Замочити желатин хвилин на 10. Потім розпустити його на водяній бані, остудити. Форму, в яку будемо укладати салат (у мене звичайний салатник скляний), обертаємо плівкою і відправляємо в морозилку остужатися, вона повинна бути дуже холодною. Змішуємо майонез з охолатином. Виймаємо форму з морозилки. Наливаємо майонезне желе в форму і акуратно тонким шаром розподіляємо по всій формі. Оскільки форма холодна, то майонез досить швидко почне схоплюватися. Укладаємо салат у форму, зверху розподіляємо тонким шаром майонез. обертаємо плівкою і відправляємо в холодильник на кілька годин, до повного застивання). У мене з цієї кількості інгредієнтів вийшло два салатники для святкового столу.
Виймаємо салат з холодильника, накриваємо стравою, на якій подавати будемо салат і перевертаємо, звільняємо від плівки і прикрашаємо за своїм бажанням і фантазією. У мене перепелині яйця, зелень, каперси.
Приємного апетиту!!!
Оскільки жодне застілля у нас не обходиться без «» Олів'є «», то і подача буває різною, ось і в такій формі.
