Сьогодні в магазині побачила чудові свинячі ребришки. Ну не могла я пройти повз, вже дуже захотілося мені приготувати їх у підливочці з яблук. Самі рибришки стають соковитими і м'якими, а підливка набуває приємного яблучного смаку.
Інгредієнти для «Свинячі ребришки з яблуками»:
- Свинина (ребришки, порубати на власний розсуд) - 1,3 кг
- Цибуля ріпчаста (середня) - 2 шт
- Морква (велика) - 1 шт
- Яблуко (великі, зелені) - 2 шт
- Спеції (до смаку)
- Зелень (скільки хочете)
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі164.4 |
жири218.4 |
вуглеводи52.5 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі10.6 |
жири14.1 |
вуглеводи3.4 |
Рецепт «Свинячі ребришки з яблуками»:
Ну що ж, ребришки ми купили, починаємо готувати: рьобришки рубаємо, ріжемо, моїм. Кладемо на сковорідку з товстим дном і обсмажуємо на сильному вогні хвилин 7.
Поки м'ясо смажиться, ріжемо цибулю дрібно і моркву тоненькими брусочками.
Цибулю з морквою додаємо до ребришок, солимо, перчимо і додаємо будь-які спеції, які душа побажає. Потім трохи оскаржуємо, додаємо склянку бульйону (оскільки свинина жирненька, я не стала додавати бульйон, а додала водички), накриваємо кришкою і гасимо все хвилин 20.
Тим часом яблука чистимо, ріжемо брусочками, через 20 хв. додаємо до м'яса і дивимося...
Якщо водичка викіпіла, додаємо (стільки, скільки хочете, щоб було підливання), накриваємо кришкою і гасимо ще хвилин 25.І
що цікаво, не потрібно додавати в підливу ніяких загусників. З яблуками підливу не буде рідкою і здобуде кислувато-солоденький яблучний смак.
Через 25 хв. посипаємо зеленню і все, готово!
Як бачите, все просто, швидко і дуже смачно!!! Всім приємного апетиту і гарного настрою!!!
Цей рецепт - учасник акції «Готуємо разом - кулінарний тиждень». Обговорення приготування на форумі - http://forum.povarenok.ru/viewtopic.php?f=34&t=5175