Дуже простий і смачний рецепт! Готується швидко, з'їдається теж). Свинину можна замінити на тріску або будь-яку іншу рибу, вийде не менш смачно (для любителів риби).
Інгредієнти для «Свинина з картоплею, запечена в духовці»:
- Свинина (без кістки) - 500 г
- Картопля (середнього розміру) - 5 шт
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Перець солодкий червоний - 1 шт
- Яйце куряче - 1 шт
- Йогурт - 150 г
- Вода - 250 мл
- Сир вершковий (трохи, щоб потерти зверху) - 20 г
- Спеції (за смаком) - 1 ч. л.
- Сіль - 1 ч. л.
- Соєвий соус - 2 ст. л.
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 4
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі110.3 |
жири124.6 |
вуглеводи178.3 |
Порції |
|||
ккал |
білкі27.6 |
жири31.2 |
вуглеводи44.6 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі6 |
жири6.7 |
вуглеводи9.6 |
Рецепт «Свинина з картоплею, запечена в духовці»:
Підготувати м'ясо. Промити, відбити з обох сторін. Натерти сіллю, перцем, злегка сбрызнуть соєвим соусом
Нарізати овочі. Цибуля, перець півкільцями, картопля кружечками. Викласти шарами на м'ясо. Посолити все, приправити спеціями (у мене орегано, привезений з Кіпру, суміш перців для м'яса)
У чаші блендера збити яйце, сметану (у мене був йогурт знежирений Активія), воду, сіль за смаком.
Залити заправкою нашу страву
Відправляємо в духовку на 225 градусів на 1ч-1ч20хв (залежно від вашої духовки). Щоб не підгорав верх поставити на майже нижній рівень або закрити фольгою (ніз не підгорить за рахунок заправки, фольгу ж зняти за півгодини до готовності). Наприкінці потерти сир і поставити у вимкнену духовку ще на хвилину.
І вуаля!