Свинина з картоплею, запечена в духовці

Дуже простий і смачний рецепт! Готується швидко, з'їдається теж). Свинину можна замінити на тріску або будь-яку іншу рибу, вийде не менш смачно (для любителів риби).

Інгредієнти для «Свинина з картоплею, запечена в духовці»:

  • Свинина (без кістки) - 500 г
  • Картопля (середнього розміру) - 5 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Перець солодкий червоний - 1 шт
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Йогурт - 150 г
  • Вода - 250 мл
  • Сир вершковий (трохи, щоб потерти зверху) - 20 г
  • Спеції (за смаком) - 1 ч. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Соєвий соус - 2 ст. л.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 4

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2269.1 ккал

белкі110.3
р

жири124.6
р

вуглеводи178.3
г

Порції

     

ккал
567.3 ккал

білкі27.6
р

жири31.2
р

вуглеводи44.6
р

100 г страви

     

ккал
122.7 ккал

белкі6
г

жири6.7
р

вуглеводи9.6
р

Рецепт «Свинина з картоплею, запечена в духовці»:

Підготувати м'ясо. Промити, відбити з обох сторін. Натерти сіллю, перцем, злегка сбрызнуть соєвим соусом

Нарізати овочі. Цибуля, перець півкільцями, картопля кружечками. Викласти шарами на м'ясо. Посолити все, приправити спеціями (у мене орегано, привезений з Кіпру, суміш перців для м'яса)

У чаші блендера збити яйце, сметану (у мене був йогурт знежирений Активія), воду, сіль за смаком.

Залити заправкою нашу страву

Відправляємо в духовку на 225 градусів на 1ч-1ч20хв (залежно від вашої духовки). Щоб не підгорав верх поставити на майже нижній рівень або закрити фольгою (ніз не підгорить за рахунок заправки, фольгу ж зняти за півгодини до готовності). Наприкінці потерти сир і поставити у вимкнену духовку ще на хвилину.

І вуаля!