Суп з мідій

Такий суп можна приготувати не тільки з мідій, але і з будь-яких інших морепродуктів.

Чим більше риби, креветок, крабів або кальмарів ви додасте, тим смачніше вийде ваш суп. Супи з морепродуктів варять у різних країнах, і скрізь по різному: додають солодке кокосове молоко, соєвий соус, вершки, різні овочі, водорості і все виходить по-своєму смачно. Вершковий суп-пюре з мідій за рецептом кулінарного блогера Вікторії Попової - ще одна вдала версія супу з морепродуктів.


Для тих, хто сидить на дієті і не їсть вершки - додайте побільше морепродуктів і приготуйте суп на рибному бульйоні. Він буде не такий жирний, але такий же ароматний.

Юрій Рожков

шеф-кухар, ведучий програми «Запитайте кухаря»

РЕЦЕПТ СУПА З МІДІЙ

ТРЕБА:

300 г мідій (пресерви) 4 помідора3 ст. л. білого сухого віна150 мл вершків 20% 1/2 шт. ріпчастого лукаПучок петрушкІпучок укропаПучок базилика2 зубчики часнокаСоль, перець - за смаком

ЯК ГОТУВАТИ:

1. на помідорах зробити хрестоподібні надрізи і з протилежного боку вирізати плодоніжку.


2. помідори опустити в киплячу воду на кілька хвилин. Після чого зняти шкіру.

3. помідори дрібно нарізати і укласти в сотейник і випарити вологу.

4. Додати нарізану кубиком білу цибулю і накрити кришкою. Томити кілька хвилин. Після чого, всипати дрібно нарізані часник, петрушку, кріп і базилік. Посолити і поперчити.

5. Очищені мідії викласти в сотейник і обсмажити з додаванням вина. Випарити об'єм рідини вдвічі.

6. Мідії додати в суп і влити вершки. Довести до кипіння.

7. Суп розлити по тарілках і прикрасити зеленню.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND