Рецепт взяла все з тієї ж «Незвичайно нной кулинарии». Ну дійсно ж, другий день поспіль переконуюся в тому, що страви, представлені там, надзвичайно смачні і прості в приготуванні!
Інгредієнти для «Спекотне зі свинини в китайському стилі»:
- Імбир (подрібнений) - 1 ч. л.
- Соєвий соус (1/4 склянки) - 60 мл
- Мед (рідка 1/3 склянки) - 80 мл
- Вино біле напівсолодке ((за оригіналом йде шеррі)) - 2 ст. л.
- Олія рослинна - 2 ст. л.
- Свинина - 500 г
- Часник (подрібнений) - 2 зуб.
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 4
Харчова та енергетична цінність:
Рецепт «Спекотне зі свинини в китайському стилі»:
Знадобляться такі продукти.
Свинину краще брати без кісток. Нарізаємо на середні шматочки.
Робимо маринад: змішуємо олію, імбир (натираємо на дрібній терці), часник (пропускаємо через давилку), соєвий соус, рідкий мед (якщо не сезон і він засахарився, можна трохи розтопити в мікрохвильовій печі) і вино. Все гарненько перемішуємо вінчиком.
Заливаємо маринадом м'ясо і маринуємо від 4 до 6 годин. Досить довго, не завжди зручно. Але, думаю, якщо замаринувати м'ясо з ранку, а ввечері приготувати - нічого страшного з ним не трапиться. Головне в холодильник його не забути поставити.
На великій сковороді розігріваємо олію. М'ясо віджимаємо від маринада (не виливаємо, він нам знадобиться) і перекладаємо на сковорідку. Добре прожарюємо. Після цього виливаємо маринад і гасимо, поки вся рідина не випарується.
Ось і все, свинина готова. Приємного Вам апетиту!