Як варити макарони? 9 золотих правил варіння макаронних виробів.
Ведучі програми «Запитайте кухаря» Костянтин Івлєв і Юрій Рожков перевіряють рецепти з кулінарних книг. Цього разу шеф-кухарі готують страви високої кухні за книгою «Колекція кращих рецептів»:спагеті з креветками і салатом «Рокет» і яйця у винному соусі.
Пасту готувати легко. Головне в будь-якому рецепті - правильно відварити макаронні вироби, будь-то спагеті, тальятеллі, вермішель, тортелліні, пенне або ньоккі.
Юрій Рожков
шеф-кухар, ведучий програми «Запитайте кухаря»
Як правильно варити макарони?
Запам'ятайте кілька простих рекомендацій:
1. Використовуйте якісні макаронні вироби з твердих сортів пшениці.
2. Беріть правильну кількість макаронів. У процесі варіння макарони збільшуються в обсязі більш ніж удвічі.
3. Кількість води береться з розрахунку 1 л води на 100 г пасти.
4. опускайте макарони у воду після того як вода закипить.
5. не закривайте каструлю кришкою під час варіння.
6. Спробуйте макарони за 2-3 хвилини до закінчення часу варіння, вказаного на упаковці.
7. Варите макарони аль денте (щоб всередині вони залишалися злегка твердуватими).
8. Макарони не потрібно промивати водою. Достатньо додати ложку ароматного оливкового масла Extra Virgin і перемішати.
9. якщо використовуєте соус, дайте макаронам прогрітися разом із соусом перед подачею.
РЕЦЕПТ ПАСТИ З КРЕВЕТКАМИ І САЛАТОМ «РОКЕТ»
ТРЕБА:
120 г спагетти75 г тигрових креветок20 г салату «Рокет» (руккола) 80 г помідорів «Черрі» 7 г цибулі-шалот5 г базиліка20 мл оливкового маслаСоль, перець - за смаком
ЯК ГОТУВАТИ:
1. Зварити пасту в підсоленій воді з додаванням оливкової олії.
2. цибулю дрібно нарізати і обсмажити з креветками на оливковій олії. Додати помідори, розрізані навпіл. Гасити три хвилини і додати листя свіжого базиліка. Посолити і поперчити.
3. Додати відварені спагеті. Додати ще базилік, все перемішати і протомити 2 хвилини. Додати салат Рокет і перемішати.
4. Пасту викласти в глибоку тарілку.