З чаєм для мене відкривається новий світ. Традиційні уявлення про чаї як про повсякденний напій відходять на другий план. Чай - це філософія, ритуал і кулінарне мистецтво. Церемонія заварювання чаю - окрема тема, тому торкнемося кулінарної складової. Виявляється, як чай у Кореї п'ють поживний напій із зернових, а в Японії з чаєм готують суп. Смузі з зеленого чаю з бананом може бути прекрасною альтернативною ранковій каві, оскільки зелений чай містить теїн, який бадьорить і тонізує. А банан добре насичує, тому підходить для сніданку.
Інгредієнти для «Смузі на основі зеленого чаю»:
- Банан (стиглий) - 1 шт
- Мед - 1 год.
- Чай зелений (заварений) - 1 стак.
Час приготування: 5 хвилин
Кількість порцій: 1
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
білкі2.7 |
жири0.2 |
вуглеводи47.2 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі1.4 |
жири0.1 |
вуглеводи24.8 |
Рецепт «Смузі на основі зеленого чаю»:
Заварити чай і остудити його.
У чашу блендера порізати банан, викласти мед і залити зеленим чаєм (заварку слід розбавити водою, інакше смак вийде гіркуватим і терпким). Зійти в однорідну масу.
Налити смузі в склянку і скуштувати легкість буття!