Шоколадний маннік з шоколадною начинкою «Шокоман»

Я дуже люблю цей мегавкусний, мегашоколадний, мегапишний манник. У мене багато рецептів манників, але саме цей я пеку найчастіше. Готується він дуже швидко, навіть не треба бруднити руки. Виходить завжди вдалий (хоч у духовці, хоч у мультиварку). Буду рада, якщо для когось із Вас, поварять, він теж стане коханим. А подарувати цей маннік я сьогодні хочу чудовій людині, відмінній поваренці Віолетці (violl)!


Інгредієнти для «Шоколадний маннік з шоколадною начинкою» Шокоман «»:

  • Масло вершкове - 100 г
  • Сметана (20%) - 300 г
  • Олія рослинна - 2 ст. л.
  • Крупа манна - 150 г
  • Борошно пшеничне/Борошно - 130 г
  • Сода (з гіркою) - 1 ч. л.
  • Цукор - 200 г
  • Сіль - 1 трісок.
  • Ванілін - 1 г
  • Какао-порошок - 30 г
  • Шоколад темний (хорошої якості, з вмістом какао 70% і більше) - 100 г
  • Яйце куряче - 4 шт

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
4361.5 ккал

белкі78.5
р

жири239
г

вуглеводи474.4
р

100 г страви

     

ккал
340.7 ккал

белкі6.1
г

жири18.7
р

вуглеводи37.1
г

 

Параметри приготування мультиварку:

Потужність: 800 Ват

Програма: Випічка (75 хвилин)

Рецепт «Шоколадний маннік з шоколадною начинкою» Шокоман «»:

У миску висипати манку, додати сметану, перемішати.
Накрити плівкою і прибрати в сторонку на 1 годину.

В іншу миску покласти м'яке вершкове масло (маргарин), тріску солі, цукор, ванілін і піднести міксером пару хвилин.

Додати по одному всі яйця, щоразу збиваючи суміш по хвилинці: додали яйце, збили тощо.

Просіяти у вищенаведене тісто борошно і збити тісто (1-2 хв.)

У сметанно-манну суміш просіяти какао, додати соду і рослинну олію.
Добре перемішати ложкою.

У темне тісто викладаємо світле тісто і добре збиваємо міксером пару-трійку хвилин.

Змажемо чашу мультиварки рослинною олією (якщо будете пекти в духовці, то беремо форму Ø24 см, якщо форма роз'ємна, ущільнюємо її папером для випічки (застілаємо дно папером)) і виливаємо половину тесту.
Викладаємо поламаний на шматочки шоколад і заливаємо дуже акуратно іншим тестом.

Вибираємо режим «Випічка», виставляємо час 75 хвилин.
Якщо пекти в духовці, то духовку розігріваємо до 180 ° С і випікаємо 45-50 хв. Орієнтуйтеся по своїй духовці!

Дістаємо готовий маннік за допомогою страви для варіння на пару, повністю охолоджуємо і посипаємо цукровою пудрою, або прикрашаємо шоколадом.