Я дуже люблю цей мегавкусний, мегашоколадний, мегапишний манник. У мене багато рецептів манників, але саме цей я пеку найчастіше. Готується він дуже швидко, навіть не треба бруднити руки. Виходить завжди вдалий (хоч у духовці, хоч у мультиварку). Буду рада, якщо для когось із Вас, поварять, він теж стане коханим. А подарувати цей маннік я сьогодні хочу чудовій людині, відмінній поваренці Віолетці (violl)!
Інгредієнти для «Шоколадний маннік з шоколадною начинкою» Шокоман «»:
- Масло вершкове - 100 г
- Сметана (20%) - 300 г
- Олія рослинна - 2 ст. л.
- Крупа манна - 150 г
- Борошно пшеничне/Борошно - 130 г
- Сода (з гіркою) - 1 ч. л.
- Цукор - 200 г
- Сіль - 1 трісок.
- Ванілін - 1 г
- Какао-порошок - 30 г
- Шоколад темний (хорошої якості, з вмістом какао 70% і більше) - 100 г
- Яйце куряче - 4 шт
Харчова та енергетична цінність:
|
Готової страви |
|||
|
ккал |
белкі78.5 |
жири239 |
вуглеводи474.4 |
|
100 г страви |
|||
|
ккал |
белкі6.1 |
жири18.7 |
вуглеводи37.1 |
Параметри приготування мультиварку:
Потужність: 800 Ват
Програма: Випічка (75 хвилин)
Рецепт «Шоколадний маннік з шоколадною начинкою» Шокоман «»:
У миску висипати манку, додати сметану, перемішати.
Накрити плівкою і прибрати в сторонку на 1 годину.
В іншу миску покласти м'яке вершкове масло (маргарин), тріску солі, цукор, ванілін і піднести міксером пару хвилин.
Додати по одному всі яйця, щоразу збиваючи суміш по хвилинці: додали яйце, збили тощо.
Просіяти у вищенаведене тісто борошно і збити тісто (1-2 хв.)
У сметанно-манну суміш просіяти какао, додати соду і рослинну олію.
Добре перемішати ложкою.
У темне тісто викладаємо світле тісто і добре збиваємо міксером пару-трійку хвилин.
Змажемо чашу мультиварки рослинною олією (якщо будете пекти в духовці, то беремо форму Ø24 см, якщо форма роз'ємна, ущільнюємо її папером для випічки (застілаємо дно папером)) і виливаємо половину тесту.
Викладаємо поламаний на шматочки шоколад і заливаємо дуже акуратно іншим тестом.
Вибираємо режим «Випічка», виставляємо час 75 хвилин.
Якщо пекти в духовці, то духовку розігріваємо до 180 ° С і випікаємо 45-50 хв. Орієнтуйтеся по своїй духовці!
Дістаємо готовий маннік за допомогою страви для варіння на пару, повністю охолоджуємо і посипаємо цукровою пудрою, або прикрашаємо шоколадом.
