Смачний, яскравий і дуже корисний салат. Він підкорив мене своїм незвичним смаком і міцно увійшов до розділу улюблених рецептів.
Інгредієнти для «Салат з диким рисом і морською капустою»:
Постна основа
- Ріс дикий (від Містраль) - 100 г
- Капуста морська - 200 г
- Цибуля біла - 1 шт
- Перець болгарський - 1 шт
- Перець чорний (за смаком)
- Сіль (за смаком)
- Олія рослинна - 2 ст. л.
Не пісна добавка
- Яйце куряче - 1 шт
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі15.8 |
жири44.7 |
вуглеводи43.6 |
100 г страви |
|||
ккал |
белки |
жири7.8 |
вуглеводи7.6 |
Рецепт «Салат з диким рисом і морською капустою»:
Рис промити і приготувати так як вказано на упаковці.
Перець вимити і запекти в духовці приблизно 20-30 хвилин при 180 С. Остудити, зняти шкірку і нарізати соломкою.
Цибулю нарізати півкільцями.
З капусти злити зайву рідину. Так само можна використовувати суху і заморожену ламінарію.
У мисці змішати остиглий рис, морську капусту, цибулю і перець. Прибрати на ніч в холодильник щоб всі інгредієнти подружилися.
Яйце зварити, остудити і нарізати кружечками за допомогою яйцерізки або просто покрошити.
Салат посолити і поперчити за смаком, заправити маслом, а в не пісний варіант додати яйце.
За бажанням прикрасити білковою ікрою і огірком.