Салат з диким рисом і морською капустою

Смачний, яскравий і дуже корисний салат. Він підкорив мене своїм незвичним смаком і міцно увійшов до розділу улюблених рецептів.

Інгредієнти для «Салат з диким рисом і морською капустою»:

Постна основа

  • Ріс дикий (від Містраль) - 100 г
  • Капуста морська - 200 г
  • Цибуля біла - 1 шт
  • Перець болгарський - 1 шт
  • Перець чорний (за смаком)
  • Сіль (за смаком)
  • Олія рослинна - 2 ст. л.

Не пісна добавка

  • Яйце куряче - 1 шт

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
637.3 ккал

белкі15.8
р

жири44.7
р

вуглеводи43.6
р

100 г страви

     

ккал
111.8 ккал

белки
2.8 р

жири7.8
р

вуглеводи7.6
р

 

Рецепт «Салат з диким рисом і морською капустою»:

Рис промити і приготувати так як вказано на упаковці.

Перець вимити і запекти в духовці приблизно 20-30 хвилин при 180 С. Остудити, зняти шкірку і нарізати соломкою.

Цибулю нарізати півкільцями.

З капусти злити зайву рідину. Так само можна використовувати суху і заморожену ламінарію.

У мисці змішати остиглий рис, морську капусту, цибулю і перець. Прибрати на ніч в холодильник щоб всі інгредієнти подружилися.

Яйце зварити, остудити і нарізати кружечками за допомогою яйцерізки або просто покрошити.
Салат посолити і поперчити за смаком, заправити маслом, а в не пісний варіант додати яйце.
За бажанням прикрасити білковою ікрою і огірком.