Рецепти на зиму: класичне лечо

Ми зібрали урожай ґрунтового перцю, в ящиках почервоніла нова партія помідорів, тому сьогодні на порядку денному рецепт класичного лечо.

Довгими зимовими вечорами, відкривши баночку лечо власного виробництва, ви відчуєте неповторний аромат казкового літа, і нескінченний морок і холод перестануть здаватися такими нестерпними.


РЕЦЕПТ КЛАСИЧНОГО ЛЕЧО

Що потрібно:

  • 1,5 кг помідорів
  • 500 г цибулі
  • 500 г моркви
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • 1 кг ґрунтового перцю (можна взяти болгарський різних кольорів)
  • 1/3 склянки оцту 6%
  • 1/3 склянки цукру
  • 1/3 склянки олії
  • сіль - за смаком

Як приготувати класичне лечо:

  1. Помідори вимити, надрізати, залити окропом на одну хвилину. Помістити під холодну воду і очистити від шкіряці. Натерти на великій терці або пропустити через м'ясорубку. Перекласти масу в каструлю, довести до кипіння, зменшити вогонь і готувати, перешкоджаючи, 1 годину.
  2. Цибулю нарізати півкільцями. Моркву нашинкувати тонкою соломкою. У сковороді розігріти оливкову олію і на середньому вогні швидко обсмажити цибулю і моркву. Зменшити вогонь і готувати 10 хвилин.
  3. Перці ретельно вимити, вийняти насіння, перегородки і нарізати шматками довільного порядку (ми віддаємо перевагу великим шматочкам). У великій каструлі вскип'ятити воду і помістити перці в окріп на 2-3 хвилини. Воду злити.
  4. У готові помідори ввести оцет, цукор, олію, посолити. Додати цибулю з морквою, перці і перемішати. Готувати 15 хвилин на середньому вогні, не забуваючи завадити. Обов'язково спробувати в самому кінці, щоб кількість солі або цукру відповідала вашому смаку.
  5. Гаряче лечо розкласти по стерилізованим банкам, закатати. Перевернути банки догори дном, накрити ковдрою і залишити на 8-10 годин. Зберігати у темному місці.

Лечо готове? Беремося за пекучу аджику і дивимося відеорецепт!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND