Якщо подобається солодка випічка з кислинкою, Вам сюди. Ароматний пиріг для душевних посиденьок.
Інгредієнти для «Пісочний пиріг з айвою»:
- Айва (2 середніх шт.)
- Масло вершкове (80 гр.)
- Пластівці вівсяни (0,5 ст.)
- Борошно пшеничне/Борошно (0,5. Ст.)
- Цукор (0,5 ст.)
- Яйце куряче (1 шт.)
- Олія соняшникова (3 ст.л.)
- Кориця (0,5 ч. л.)
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 5
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі0 |
жири0 |
вуглеводи0 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі0 |
жири0 |
вуглеводи0 |
Рецепт «Пісочний пиріг з айвою»:
Айву добре промити, видалити серцевину. Порізати дольками. Обсмажити на соняшниковій олії 3-4 хвилини. Залишити остигати. За цей час приготуємо тісто.
Яйце розтерти з цукром.
Додати вівсяні пластівці і м'яке вершкове масло. Перемішати.
Додати до суміші корицю і просіяне борошно. Добре перемішуємо.
У форму викладаємо частину тесту, зверху нашу залишливу айву.
Другу половину тесту викладаємо на айву. Розподіляємо і ставимо в розігріту духовку.
Випікаємо при 180 С 35-40 хвилин. Готовий пиріг прикрашаємо на свій смак. Дуже смачно з кулькою ванільного морозива.
Приємного чаювання і смачних зимових вечорів!!!
Р.S. Якщо волієте більш пишний пиріг, інгредієнти брати в подвійному розмірі.