Пиріжки з картоплею форма

Для рецепту пиріжків вам буде потрібно:

  • картопля - 1 кг
  • ріпчаста цибуля - 2 цибулини
  • яйце - 1 шт.
  • вершкове масло - 20г
  • борошно пшеничне - 260г
  • сметана - 4 ст.л.
  • вода - 100 мл
  • олія рослинна
  • чорний мелений перець - за смаком
  • сіль - за смаком.

Рецепт приготування пиріжків:

Картоплю почистити, скласти в каструлю з водою, посолити до смаку і поставити варитися. Цибулю подрібнити і до золотистості обсмажити на олії.


У чашку вилити воду, додати 2 ст.л. олії рослинної, 1 ст.л. сметани і трошки солі за смаком. Ретельно змішати всі інгредієнти. В отриману суміш насипати борошно і замісити тісто.

У підсумку тісто має вийти м'яким, ніжним і пластичним. Тісто прикрити і залишити хвилин на 20.

З готової картоплі злити майже всю воду (залишити в каструлі близько 150 мл), розтолочь картоплю з відваром, що залишився, додати шматок вершкового масла, перець за смаком і обсмажену цибулю. Все ретельно перемішати. Картопляне пюре трохи остудити.

Через час від тесту відрізати шматок і розкатати його в пласт 2-3 мм товщиною. Вирізати за допомогою форми або якоїсь ємності діаметром 10 см кола.

У середину кіл, залишаючи по краях 1 см, покласти по 1 ст.л. отриманої начинки з картоплі.

Навколо начинки з тіста зробити кіпи, формуючи пиріжки хвіртки. За таким же принципом зробити хвіртки з тесту, що залишився.


У невеликій мисці змішати жовток і решту сметану.

Викласти отримані хвіртки на противагу застелений пергаментом і змащений маслом. Змастити хвіртки змішаною з жовтком сметаною. Поставити в прогріту духовку. Випікати 30 хвилин при 180С. Готові хвіртки вийняти з духовки, трохи остудити і подати до столу. Приємного апетиту!

У цій рубриці ми зібрали для вас найкращі рецепти пиріжків з картоплею з покроковими фотографіями та інструкціями, в яких наші автори докладно розповідають і показують, як приготувати смачні картопляні пиріжки на сковороді і в духовці. Ласкаво просимо у світ картопляних пиріжків!

Подібні збірки рецептів

Упорядкувати рецепти за.

Рецепти пиріжків з картоплею

Олія - 1 ст.л

Починка:

Сир розсільний (будь-який) - 200 г

Картопля - 4 шт.


Цибуля зелена - 50 г

Масло вершкове - 30 г

Вершкове масло - для мастила

  • 210
  • Інгредієнти

Олія соняшникова - 100 мл

Дріжджі швидкодіючі - 11 г


Борошно пшеничне - 480 г

Починка:

Картопля - 700 г

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Паприка молитва - 1 ч. л.

Олія соняшникова - для смаження


Яйце для змащування - 1 шт.

  • 214
  • Інгредієнти

Борошно пшеничне - 0,5 кг

Молоко - 1 склянка

Свіжі дріжджі - 30 г

Соняшникова олія - 2-3 ст.л.


Яйце куряче - 2 шт.

Для начинки:

Картопля - 6 шт.

Вода для відварювання картоплі - 1 л

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Олія соняшникова - 50 мл

Перець чорний мелений - за смаком

Для смаження:

Олія соняшникова - скільки знадобиться

  • 190
  • Інгредієнти

Олія рафінована - 50 мл.

Картопля - 700 г

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

  • 153
  • Інгредієнти

Дріжджі сухі - 10 г

Яйце куряче - 1 шт.

Рафінована соняшникова олія - 3 ст. л.

Борошно пшеничне - 380 г

Починка:

Картопля - 4 шт.

Шампіньйони - 100 г

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Часник - 2 зубчики

Сіль, перець - до смаку

  • 195
  • Інгредієнти

Для картопляної начинки:

Картопля - 450 г

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Олія - 2 ст.л.

Олія для обсмаження - 150 мл

  • 204
  • Інгредієнти

Кефір - 1 склянка;

Картопля - 3 шт;

борошно пшеничне - 3 склянки;

Сіль і перець чорний мелений за смаком;

Цибуля ріпчаста - 100 грам;

Олія рослинна - 2 ст.л;

Масло вершкове - 80 грам.

  • 252
  • Інгредієнти

Сухі дріжджі - 8 г

Олія - 2 ст.л.

Для начинки:

Картопля - 2 шт.

Олія для смаження пиріжків - 200 мл

  • 178
  • Інгредієнти

Молоко - 2/3 склянки

Борошно пшеничне в/с - 2,5 склянки + підпил

Дріжджі сухі активні - 1 ч. л.

Яйця курячі - 1 шт. + 1 шт. (для змащування)

Олія рослинна - 2-3 ст.л.

Для начинки:

Куряче філе - 300 г

Картопля - 2 шт.

Цибуля ріпчаста - 1 голівка

Перець чорний - за смаком

  • 255
  • Інгредієнти

Кефір - 250-500 мл

Борошно пшеничне - 500-1000 г

Сода харчова - 1/3-1/2 ч.л.

Дріжджі швидкодіючі - 2-4 тріски

Олія соняшникова - 3-6 ст.л.

Яйця курячі - 1-2 шт.

Для начинки:

Картопляне пюре - до смаку

Цибуля зелена - 1 пучок

Додатковий інгредієнт:

Олія соняшникова - для смаження

  • 187
  • Інгредієнти

Починка:

Картопля - 3 шт.

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Олія рослинна - 2 ст.л.

  • 182
  • Інгредієнти

Олія - 3 ст.л.

Гриби шампіньйони - 400 г

Картопля - 3-4 шт.

Чорний мелений перець - за смаком

Олія - 300 мл

  • 271
  • Інгредієнти

Олія - 3 ст. л.

Для начинки:

Картопля - 350 г

Перець - за смаком

Зелень - 1 пучок

Олія постна для смаження

  • 137
  • Інгредієнти

Борошно пшеничне - 4 склянки

Вода (окріп) - 1,5 склянки

Сода харчова - 1/3 ч. л.

Олія соняшникова - 1 ст.л.

Картопля - 1,5 кг

Цибуля ріпчаста - 2 головки

  • 136
  • Інгредієнти

Борошно пшеничне - 480-500 г

Дріжджі сухі - 7 г

Рафінована соняшникова олія - 70 мл

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND