Для рецепту пиріжків вам буде потрібно:
- картопля - 1 кг
- ріпчаста цибуля - 2 цибулини
- яйце - 1 шт.
- вершкове масло - 20г
- борошно пшеничне - 260г
- сметана - 4 ст.л.
- вода - 100 мл
- олія рослинна
- чорний мелений перець - за смаком
- сіль - за смаком.
Рецепт приготування пиріжків:
Картоплю почистити, скласти в каструлю з водою, посолити до смаку і поставити варитися. Цибулю подрібнити і до золотистості обсмажити на олії.
У чашку вилити воду, додати 2 ст.л. олії рослинної, 1 ст.л. сметани і трошки солі за смаком. Ретельно змішати всі інгредієнти. В отриману суміш насипати борошно і замісити тісто.
У підсумку тісто має вийти м'яким, ніжним і пластичним. Тісто прикрити і залишити хвилин на 20.
З готової картоплі злити майже всю воду (залишити в каструлі близько 150 мл), розтолочь картоплю з відваром, що залишився, додати шматок вершкового масла, перець за смаком і обсмажену цибулю. Все ретельно перемішати. Картопляне пюре трохи остудити.
Через час від тесту відрізати шматок і розкатати його в пласт 2-3 мм товщиною. Вирізати за допомогою форми або якоїсь ємності діаметром 10 см кола.
У середину кіл, залишаючи по краях 1 см, покласти по 1 ст.л. отриманої начинки з картоплі.
Навколо начинки з тіста зробити кіпи, формуючи пиріжки хвіртки. За таким же принципом зробити хвіртки з тесту, що залишився.
У невеликій мисці змішати жовток і решту сметану.
Викласти отримані хвіртки на противагу застелений пергаментом і змащений маслом. Змастити хвіртки змішаною з жовтком сметаною. Поставити в прогріту духовку. Випікати 30 хвилин при 180С. Готові хвіртки вийняти з духовки, трохи остудити і подати до столу. Приємного апетиту!
У цій рубриці ми зібрали для вас найкращі рецепти пиріжків з картоплею з покроковими фотографіями та інструкціями, в яких наші автори докладно розповідають і показують, як приготувати смачні картопляні пиріжки на сковороді і в духовці. Ласкаво просимо у світ картопляних пиріжків!
Подібні збірки рецептів
Упорядкувати рецепти за.
Рецепти пиріжків з картоплею
Олія - 1 ст.л
Починка:
Сир розсільний (будь-який) - 200 г
Картопля - 4 шт.
Цибуля зелена - 50 г
Масло вершкове - 30 г
Вершкове масло - для мастила
- 210
- Інгредієнти
Олія соняшникова - 100 мл
Дріжджі швидкодіючі - 11 г
Борошно пшеничне - 480 г
Починка:
Картопля - 700 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Паприка молитва - 1 ч. л.
Олія соняшникова - для смаження
Яйце для змащування - 1 шт.
- 214
- Інгредієнти
Борошно пшеничне - 0,5 кг
Молоко - 1 склянка
Свіжі дріжджі - 30 г
Соняшникова олія - 2-3 ст.л.
Яйце куряче - 2 шт.
Для начинки:
Картопля - 6 шт.
Вода для відварювання картоплі - 1 л
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Олія соняшникова - 50 мл
Перець чорний мелений - за смаком
Для смаження:
Олія соняшникова - скільки знадобиться
- 190
- Інгредієнти
Олія рафінована - 50 мл.
Картопля - 700 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- 153
- Інгредієнти
Дріжджі сухі - 10 г
Яйце куряче - 1 шт.
Рафінована соняшникова олія - 3 ст. л.
Борошно пшеничне - 380 г
Починка:
Картопля - 4 шт.
Шампіньйони - 100 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Часник - 2 зубчики
Сіль, перець - до смаку
- 195
- Інгредієнти
Для картопляної начинки:
Картопля - 450 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Олія - 2 ст.л.
Олія для обсмаження - 150 мл
- 204
- Інгредієнти
Кефір - 1 склянка;
Картопля - 3 шт;
борошно пшеничне - 3 склянки;
Сіль і перець чорний мелений за смаком;
Цибуля ріпчаста - 100 грам;
Олія рослинна - 2 ст.л;
Масло вершкове - 80 грам.
- 252
- Інгредієнти
Сухі дріжджі - 8 г
Олія - 2 ст.л.
Для начинки:
Картопля - 2 шт.
Олія для смаження пиріжків - 200 мл
- 178
- Інгредієнти
Молоко - 2/3 склянки
Борошно пшеничне в/с - 2,5 склянки + підпил
Дріжджі сухі активні - 1 ч. л.
Яйця курячі - 1 шт. + 1 шт. (для змащування)
Олія рослинна - 2-3 ст.л.
Для начинки:
Куряче філе - 300 г
Картопля - 2 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 голівка
Перець чорний - за смаком
- 255
- Інгредієнти
Кефір - 250-500 мл
Борошно пшеничне - 500-1000 г
Сода харчова - 1/3-1/2 ч.л.
Дріжджі швидкодіючі - 2-4 тріски
Олія соняшникова - 3-6 ст.л.
Яйця курячі - 1-2 шт.
Для начинки:
Картопляне пюре - до смаку
Цибуля зелена - 1 пучок
Додатковий інгредієнт:
Олія соняшникова - для смаження
- 187
- Інгредієнти
Починка:
Картопля - 3 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Олія рослинна - 2 ст.л.
- 182
- Інгредієнти
Олія - 3 ст.л.
Гриби шампіньйони - 400 г
Картопля - 3-4 шт.
Чорний мелений перець - за смаком
Олія - 300 мл
- 271
- Інгредієнти
Олія - 3 ст. л.
Для начинки:
Картопля - 350 г
Перець - за смаком
Зелень - 1 пучок
Олія постна для смаження
- 137
- Інгредієнти
Борошно пшеничне - 4 склянки
Вода (окріп) - 1,5 склянки
Сода харчова - 1/3 ч. л.
Олія соняшникова - 1 ст.л.
Картопля - 1,5 кг
Цибуля ріпчаста - 2 головки
- 136
- Інгредієнти
Борошно пшеничне - 480-500 г
Дріжджі сухі - 7 г
Рафінована соняшникова олія - 70 мл