Вересень - найгрібніший час! Готуємо осінній пиріг з грибною та м'ясною начинкою.
Костянтин Івлєв пропонує глядачам рецепт чудового осіннього пирога - білі та гриби і сметана, м'ясо та ароматні трави. Як правильно обсмажити м'ясо і приготувати гриби? Шеф розкриє всі секрети ідеальної страви! Встояти неможливо, підтверджує гість програми «Запитайте кухаря» актор Іван Моховиков.
Дивіться відео:
РЕЦЕПТ ПИРОГА З М'ЯСОМ І БІЛИМИ ГРИБАМИ
ТРЕБА:
- 500 г пісочного тесту
- 150 г яловичини
- 100 г білих морозивів
- 2 ст. л. сметани 40%
- 1/2 шт. ріпчастої цибулі
- 5 г зеленої цибулі
- 5 гілочок петрушки
- 4 гілочки свіжого тимьяна
- 60 г вершкового масла
- 40 мл оливкової олії
- Рожевий перець горошком
- Сіль, перець до смаку
ЯК ГОТУВАТИ:
1. Пісочне тісто розім'яти по дну форми для запікання. Потім у кількох місцях тісто проколоти виделкою.
2. Для приготування начинки нарізані білі гриби обсмажити спочатку на оливковій олії, а потім на вершковому.
3. Нарізати яловичину брусочками і обсмажити на оливковій олії. Додати розім'ятий часник і тім'ян.
4. Ввести невелику кількість вершкового масла. Додати цибулю, нарізану півкільцями, готувати кілька хвилин, а потім додати до м'яса та цибулі обсмажені гриби.
Коли ми розкатали тісто, необхідно зробити на дні дірочки, щоб знизу тісто не пригоріло, повітря проходив і пиріг рівномірно пропікався. Потім, щоб м'ясо не зварилося, а обсмажилося, треба дуже добре розігріти сковорідку. А щоб швидше просмажився цибуля, його треба нарізати півкільцями і обов'язково «розкрити».
Костянтин Івлєв
шеф-кухар, ведучий програми «Запитайте кухаря»
5. Ввести сметану. Посолити і поперчити і гасити кілька хвилин.
6. Зелена цибуля і петрушку дрібно нарубати і додати в сковороду. Отриману масу викласти на тісто, посипати рожевим перцем і поставити в духовку на 15 хвилин при температурі 200 ° С.
Виходить дуже ароматний пиріг - неможливо зупинитися!