Рецепт цього пирога виявила на одному з сайтів... Вийшов пиріжок дуже навіть смачний!!! Для тих, хто любить шоколад з начинкою)))
Інгредієнти для «Пиріг» «Шоколадний апельсин» «»:
- Масло вершкове - 100 г
- Шоколад темний (краще взяти темний гіркий, у мене були по половині плитки гіркого і молочного) - 100 г
- Яйце куряче - 2 шт
- Апельсин (великий) - 1 шт
- Борошно пшеничне/Борошно - 50 г
- Цукор - 4-5 ст. л.
- Цукрова пудра - 1 ст. л.
- Какао-порошок - 5 ст. л.
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 6
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі57.6 |
жири150.3 |
вуглеводи230.7 |
Порції |
|||
ккал |
белки |
жири25.1 |
вуглеводи38.5 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі7.3 |
жири19 |
вуглеводи29.2 |
Рецепт "Пиріг" "Шоколадний апельсин" ":
Апельсин варити годину-півтори, до м'якості. Видалити кісточки (обережно, коли його розрізаєш, бризкає!!! краще остудити) і збити в блендері.
Шоколад і олію розтопити на водяній лазні в одній мисці (я розтопила в мікрохвильовці). Яйця розділити на білки і жовтки. Білки - в холодильник, жовтки збити з цукром
Змішати жовту масу, шоколадно-масляну масу і апельсинове пюре
Збити білки в легку піну, додавши цукрову пудру. До жовтково-шоколадно-апельсинової маси додати какао, борошно, перемішати і акуратно ввести збиті білки.
Тісто викласти в змащену олією форму і поставити в попередньо розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 40. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.
Приємного апетиту!!!