Печиво «Смачнятина»

Смачне розсипчасте печиво, що не вимагає великих трудових і фінансових витрат. Я сподіваюся, що Вам сподобається. За фото до рецепту спасибі Юлії yuvl.

Інгредієнти для «Печиво» Вкуснятина «»:

  • Борошно пшеничне/Борошно -5 стак.
  • Цукор - 0.5 стак.
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Масло вершкове - 100 г
  • Сметана - 1 ст. л.
  • Сода - 1 ч. л.
  • Молоко згущене - 1 бан.
  • Насіння соняшника

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
3443.6 ккал

белкі59.9
р

жири131.9
р

вуглеводи515.8
р

100 г страви

     

ккал
362.5 ккал

белкі6.3
р

жири13.9
р

вуглеводи54.3
г

 

Рецепт «Печиво» Смачнятина «»:

Борошно просіяти через сито, яйце збити з цукром, масло розтопити. У борошно кладемо збиті яйця з цукром, масло і соду, погашену сметаною. Вимісити тісто і на годину покласти в холодильник.

Противник покрити папером для випічки і на нього потерти тоненьким шаром на великій терці тісто. Випікати, поки не зарум'яниться. Спечену стружку скласти у велику миску, висипати чищені (смачніше, якщо попередньо обсмажені) насіння і варену згущенку. Все добре вимішати.

Формуємо печенюшки - на шматок харчової плівки кладемо столову ложку маси, плівку закручуємо - типу кулечка. Печиво має вийти у формі кульки. Кладемо в холодильник, щоб печенюшки накріпко застигли.

При подачі на стіл кожну печінку розвернути і вийняти з плівки. Приємного апетиту.