Існують мільйони італійської «pasta e fagioli», незмінно лише одне: головний принцип страви - паста і квасоля в одній тарілці.
Класична італійська страва «pasta e fagioli» добре тим, що у неї існують тисячі рецептів. Або мільйони. За кількістю італійських сімей, в яких його готують. Причому відрізняються навіть такі суттєві ознаки, як те, чи є це супом або другою стравою. Не кажучи вже про такі «дрібниці», як тип пасти і квасолі.
Ви можете будувати страву за будь-яким вподобаним зразком або зовсім самостійно, засвоївши головний принцип: паста і квасоля в одній тарілці. Ну і ще дещо, про що я зараз розповім.
РЕЦЕПТ ПАСТИ ФАДЖОЛІ з кулінарного блогу «Вся Сіль»
ТРЕБА:
3 ст. л. рослинного масла1 велика цибулина 1 болгарський перец4 ломтика бекону (за бажанням) 1 гілочка розмарина2 гілочки тім "яна2 ч. л. сухого орегано3 зубчики чеснокаСоль, перец400 г помідорів у власному соку (1 банку) 230 г білої квасолі консервованої (1 банку) 800 г курячого бульйона100 г будь-якої дрібної петки пасти (спіральки) або спіральки
ЯК ГОТУВАТИ:
1. Нагріти масло в каструлі з товстим дном і обсмажити в ньому дрібно нарізану цибулю з гілочками розмарину і тім'яна, додати подрібнений часник і дрібно порізаний червоний перець. Оскаржувати близько 5 хвилин.
2. Вийняти гілочки розмарину і тім'яна і покласти в сковороду шматочки бекону (якщо використовуєте).
3. Обсмажити, перешкоджаючи 5 хвилин, додати помідори, подрібнивши їх прямо в сковороді.
4. Гасити на маленькому вогні близько 10 хвилин, влити бульйон.
5. Дати суміші закипіти, покласти сухий орегано і додати квасоля з банки, попередньо зливши воду. Варити ще 5 хвилин.
6. Вийняти один половник суміші овочів і квасолі і подрібнити в пюре за допомогою міксера або блендера, повернути в каструлю. Додати сіль і перець. Якщо у вас вийшла дуже густа суміш, додати трохи води або бульйону і покласти в суп пасту.
7. Варити 4-6 хвилин, час від часу перемішуючи. Прибрати каструлю з вогню. Додати петрушку і пармезан і розлити по теплих тарілках. У тарілки можна додати ще пармезана і оливкової олії за бажанням.
ДО РЕЧІ: суп повинен вийти досить густим.