Ніжні дріжджові рогалики з нутелою

Хочу запропонувати черговий рецепт булочок з нутелою. Ідея взята на німецькому сайті, автору спасибі велике. Булочки вийшли з дуже ніжним, легким тестом, в міру солодкі. Начинку можна замінити на джем, мармелад, мак, горіхи з сухофруктами.

Інгредієнти для «Ніжніші дріжджові рогалики з нутелою»:

Дріжджі

  • Молоко (тепле у мене 3,8% жирн.) - 60 мл
  • Дріжджі (свіжі) - 20 г
  • Вода (тепла) - 100 мл

Тестування

  • Борошно пшеничне/Борошно - 360 г
  • Сіль - 1/2 ч.
  • Цукор - 50 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Масло вершкове (м'яке) - 30 г
  • Ванільний цукор (8 г) - 1 пакет.
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.

Починка

  • Нутелла (приблизно, можна замінити джемом, мармеладом) - 12 год.

Додаткові

  • Масло вершкове (для змащування готових булочок) - 1 ч. л.
  • Цукрова пудра - 1 ст. л.
  • Молоко (для змащування булочок) - 1 ст. л.
  • Яйце куряче (для змащування булочок) - 1 шт

Кількість порцій: 12


Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2608.2 ккал

белкі67.4
р

жири74.7
р

вуглеводи420.4
р

Порції

     

ккал
217.4 ккал

белки
5.6 р


жири6.2
р

вуглеводи35
г

100 г страви

     

ккал
289.8 ккал

белкі7.5
р

жири8.3
р

вуглеводи46.7
р

 


Рецепт «Ніжніші дріжджові рогалики з нутелою»:

Дріжджі розкришити, додати 1год. л. цукру від загального обсягу, влити тепле молоко і воду.
Залишити на 5-10 хв. для активізації дріжджів.

Для приготування тіста в чашу міксера просіяти борошно з розпушувачем, додати сіль, цукор, яйце. Влити дріжджове молоко.
Увімкнути заміс тесту гаком, коли всі інгредієнти змішалися, додати м'яке вершкове масло. Вимішувати тісто потрібно до гладкого стану.
Тісто не липне до рук.
Тісто зібрати в кулю, перекласти в миску, змащену рослинною олією, злегка присипати борошном. Закрити кришкою і прибрати в тепле місце на 45-60хв.

Підошеднее тісто викласти на робочу повірність, не обмінювати, розділити на 12 рівних частин (у мене 56,5г). Заготовки тесту прокрутити в руках (або на робочій поверхні), щоб вийшла гладка кулька. Викласти на припилену борошном поверхню.

Накрити плівкою і залишити в спокої на 10хв. Кожна
кулька прокатати рукою на робочій поверхні (без борошна, тісто м'яке, еластичне) і сформувати у вигляді ріжка, «погримушки» (кому як подобається назва), один край залишається втовщеним, а другий вузький.

Заготовки накрити плівкою і залишити в спокої на 10 хвилин. Кожну
заготовку розкатати тонко, починаючи з середини, спочатку в одну сторону, потім в іншу.
Працюємо без борошна, наносимо його тільки на скалку.


Вийшло як «устілка» .
На широкий край викласти начинку, приблизно 1год. Краю трохи відтягнути.

Тісто накласти трохи далі, ніж начинка, добре скріпити бока, підтягуючи тісто на себе (без напрягу і фанатизму), згортаємо у вигляді рогалика, піднімаємо над робочою поверхнею. Вузький край тесту злегка відтягуйте.
Рогалики викласти на противагу застелений пекарським папером. Накрити плівкою і залишити на підйом на 30хв.

Яйце збити з молоком. За 5-7хв. до випічки змастити булочки яйцем. Колювання проходжу тричі.
Випікати булочки в розігрітій духовки до 190S 20-25хв. (стежте за своєю духовкою) до сухої промені.
Гарячі булочки змастити вершковим маслом.
Остужать на решётке

Залишилися булочки присипати цукровою пудрою.

Можна зробити заміс тесту руками, але вимішувати довго приблизно 10-15 хв., борошно не додавати. Скребком збирайте тісто, розтягуйте, складайте і воно стане пластичним. Руки можна змастити маслом.
Тісто чудово змішується ручним міксером - насадки спіралі.




Приємного чаювання!!!









Цей рецепт - учасник акції «» Готуємо разом - кулінарний тиждень «». Обговорення приготування на форумі - http://forum.povarenok.ru/viewtopic.php?f=34&t=6875


COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND