Морквяно-вівсяний торт без борошна

Чудовий рецепт випічки без борошна для тих, хто дотримується суворого посту. Незважаючи на те, що морквяно-вівсяний торт - ласощі низькокалорійні, воно анітрохи не програє у смаку.


Інгредієнти для «Моркувально-вівсяний торт без борошна»:

Для тесту:

  • Пластівці вівсяни (Екстра ТМ «Містраль») - 130 р
  • Морква - 1 шт
  • Яблуко (велике) - 1 шт
  • Мед - 60 г
  • Олія рослинна - 5 ст. л.
  • Сік лимонний - 0,5 шт
  • Сіль - до смаку
  • Гвоздика (молитва) - за смаком
  • Імбир (сухий, мелений) - за смаком
  • Кориця (мелена) - за смаком

Для помадки:

  • Цукрова пудра - 70 г
  • Вода (тепла) - 1 ст. л.

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1554.2 ккал

белкі18.5
р

жири68.7
р

вуглеводи224.5
р

100 г страви

     

ккал
272.7 ккал

белкі3.2
р

жири12.1
г

вуглеводи39.4
р

 

Рецепт «Морквяно-вівсяний торт без борошна»:

Для приготування морквяно-вівсяного торта я взяла вівсяні пластівці Екстра ТМ «Містраль».

Вівсяні пластівці подрібнити в блендері.

У мисці змішати подрібнені вівсяні пластівці і сіль. Додати спеції до смаку, мед і олію.

На дрібній терці натерти моркву і очищене яблуко. Додати в миску до вівсяних пластівців і спецій. Ретельно перемішати до однорідної маси.

Потім додати сік половини лимона і ще раз перемішати.

Форму для запікання (розмір - d 18 см) змастити рослинною олією і трохи обсипати манною крупою. Перекласти в неї тісто і розрівняти.
Випікати корж у духовці розігрітою до 180 градусів, 25 - 30 хвилин.

Поки печеться корж приготуємо цукрову помадку. Цукрову пудру висипати в миску, поступово додаючи теплу воду і одночасно розмішуючи.

Через кілька хвилин, коли цукрова пудра повністю з'єднається з водою в одне ціле помадка буде готова.

Готовий корж вийняти з форми і дати йому охолонути. Корж я залишила цілим (оскільки інгредієнти для тесту розраховані на невелику порцію тобто виходить тільки один корж. Якщо хочете випікти два коржі, збільште кількість інгредієнтів вдвічі) .
P.S. У коржа повинна вийде дещо волога текстура.

Промазати корж зверху цукровою помадкою.

Прикрасити торт на ваш розсуд (я прикрасила ягодами свіжої полуниці) .
Поставити торт в холодильник і дати йому настоятися кілька годин.

Приємного чаювання!