Чудовий рецепт випічки без борошна для тих, хто дотримується суворого посту. Незважаючи на те, що морквяно-вівсяний торт - ласощі низькокалорійні, воно анітрохи не програє у смаку.
Інгредієнти для «Моркувально-вівсяний торт без борошна»:
Для тесту:
- Пластівці вівсяни (Екстра ТМ «Містраль») - 130 р
- Морква - 1 шт
- Яблуко (велике) - 1 шт
- Мед - 60 г
- Олія рослинна - 5 ст. л.
- Сік лимонний - 0,5 шт
- Сіль - до смаку
- Гвоздика (молитва) - за смаком
- Імбир (сухий, мелений) - за смаком
- Кориця (мелена) - за смаком
Для помадки:
- Цукрова пудра - 70 г
- Вода (тепла) - 1 ст. л.
Харчова та енергетична цінність:
|
Готової страви |
|||
|
ккал |
белкі18.5 |
жири68.7 |
вуглеводи224.5 |
|
100 г страви |
|||
|
ккал |
белкі3.2 |
жири12.1 |
вуглеводи39.4 |
Рецепт «Морквяно-вівсяний торт без борошна»:
Для приготування морквяно-вівсяного торта я взяла вівсяні пластівці Екстра ТМ «Містраль».
Вівсяні пластівці подрібнити в блендері.
У мисці змішати подрібнені вівсяні пластівці і сіль. Додати спеції до смаку, мед і олію.
На дрібній терці натерти моркву і очищене яблуко. Додати в миску до вівсяних пластівців і спецій. Ретельно перемішати до однорідної маси.
Потім додати сік половини лимона і ще раз перемішати.
Форму для запікання (розмір - d 18 см) змастити рослинною олією і трохи обсипати манною крупою. Перекласти в неї тісто і розрівняти.
Випікати корж у духовці розігрітою до 180 градусів, 25 - 30 хвилин.
Поки печеться корж приготуємо цукрову помадку. Цукрову пудру висипати в миску, поступово додаючи теплу воду і одночасно розмішуючи.
Через кілька хвилин, коли цукрова пудра повністю з'єднається з водою в одне ціле помадка буде готова.
Готовий корж вийняти з форми і дати йому охолонути. Корж я залишила цілим (оскільки інгредієнти для тесту розраховані на невелику порцію тобто виходить тільки один корж. Якщо хочете випікти два коржі, збільште кількість інгредієнтів вдвічі) .
P.S. У коржа повинна вийде дещо волога текстура.
Промазати корж зверху цукровою помадкою.
Прикрасити торт на ваш розсуд (я прикрасила ягодами свіжої полуниці) .
Поставити торт в холодильник і дати йому настоятися кілька годин.
Приємного чаювання!
