Корисні гарбузові кекси з манкою і бананом. Паличка-виручалочка для мам, яким складно переконати малюків є гарбуз. Гарбузи дуже ситні. Зручно брати в дорогу для перекусів.
Інгредієнти для «Кекси гарбузові з манною крупою»:
- Борошно пшеничне/Борошно - 130 г
- Цукор (можна трохи збільшити) - 100 г
- Крупа манна - 2 ст. л.
- Олія рослинна - 3 ст. л.
- Розпушувач тіста - 1 ч. л.
- Ванілін - 1 щепіт.
- Мак - 1 ст. л.
- Сіль - 1 трісок.
- Гарбуз (очищений) - 150 г
- Банан - 1 шт
Час приготування: 35 хвилин
Кількість порцій: 6
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белки |
жири52.2 |
вуглеводи287 |
Порції |
|||
ккал |
белкі4.3 |
жири8.7 |
вуглеводи47.8 |
100 г страви |
|||
ккал |
білкі3.8 |
жири7.7 |
вуглеводи42.2 |
Рецепт «Кекси гарбузові з манною крупою»:
Перш ніж приступити до процесу, підготуємо і зважимо необхідні інгредієнти. Потрібні кухонні ваги або хороший глазомір. Гарбуз чистимо від шкурки. Відварюємо її 15-20 хвилин, потім воду зливаємо. Подрібнюємо разом з бананом в блендері, наливши туди масло.
Тим часом ставимо духовку на 190 градусів. З'єднуємо всі інгредієнти разом, в тому числі отриману помаранчеву масу.
Заповнюємо формочки, відступаючи від краю близько 1 см. Змащувати маслом силіконові форми попередньо не потрібно. Випікати 35 -40 хвилин.
Готові гарбузи можна змастити зверху згущеною і прикрасити кондитерською посипкою (це улюблене заняття моїх діток). Зберігати їх потрібно в холодильнику, перед подачею підігріти в мікрохвильовці кілька секунд.
Приємного апетиту!