Кекси гарбузові з манною крупою

Корисні гарбузові кекси з манкою і бананом. Паличка-виручалочка для мам, яким складно переконати малюків є гарбуз. Гарбузи дуже ситні. Зручно брати в дорогу для перекусів.

Інгредієнти для «Кекси гарбузові з манною крупою»:

  • Борошно пшеничне/Борошно - 130 г
  • Цукор (можна трохи збільшити) - 100 г
  • Крупа манна - 2 ст. л.
  • Олія рослинна - 3 ст. л.
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Ванілін - 1 щепіт.
  • Мак - 1 ст. л.
  • Сіль - 1 трісок.
  • Гарбуз (очищений) - 150 г
  • Банан - 1 шт

Час приготування: 35 хвилин

Кількість порцій: 6

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1685.8 ккал

белки
25.9 р

жири52.2
р

вуглеводи287
г

Порції

     

ккал
281 ккал

белкі4.3
р

жири8.7
р

вуглеводи47.8
р

100 г страви

     

ккал
247.9 ккал

білкі3.8
р

жири7.7
р

вуглеводи42.2
г

 

Рецепт «Кекси гарбузові з манною крупою»:

Перш ніж приступити до процесу, підготуємо і зважимо необхідні інгредієнти. Потрібні кухонні ваги або хороший глазомір. Гарбуз чистимо від шкурки. Відварюємо її 15-20 хвилин, потім воду зливаємо. Подрібнюємо разом з бананом в блендері, наливши туди масло.

Тим часом ставимо духовку на 190 градусів. З'єднуємо всі інгредієнти разом, в тому числі отриману помаранчеву масу.

Заповнюємо формочки, відступаючи від краю близько 1 см. Змащувати маслом силіконові форми попередньо не потрібно. Випікати 35 -40 хвилин.

Готові гарбузи можна змастити зверху згущеною і прикрасити кондитерською посипкою (це улюблене заняття моїх діток). Зберігати їх потрібно в холодильнику, перед подачею підігріти в мікрохвильовці кілька секунд.
Приємного апетиту!