Кекс з гарбузом

Розсипчастий у гарячому вигляді і щільний у холодному. Ароматний і смачний кекс, в якому чудово поєднуються смак гарбуза і лимона.

Інгредієнти для «Кекс з гарбузом»:

  • Гарбуз (200-400 г) - 300 г
  • Лимон (разом зі шкуркою) - 0,5 шт
  • Масло вершкове - 180 г
  • Яйце куряче - 4 шт
  • Борошно пшеничне/Борошно - 2 стак.
  • Цукор - 200 г
  • Розпушувач тіста (без верху) - 2 ч. л.
  • Ванілін (на кінчику ножа)

Час приготування: 90 хвилин


Кількість порцій: 8

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
3683.8 ккал

белкі62.3
р

жири177.2
г

вуглеводи469.2
р

Порції

     

ккал
460.5 ккал


білкі7.8
р

жири22.2
р

вуглеводи58.7
р

100 г страви

     

ккал
297.1 ккал

белкі5
г

жири14.3
р

вуглеводи37.8
р


 

Параметри приготування мультиварку:

Програма: випічка (50 хвилин)

Рецепт «Кекс з гарбузом»:

Гарбуз натерти на великій терці, лимон разом зі шкуркою натерти на дрібній терці або розмолоти в блендері, перемішати отриману масу.
Розм'якшену олію збити з цукром до білого кольору, поступово ввести жовтки. Білки збити окремо в міцну піну. Додати масляну масу, обережно перемішати ложкою, щоб не порушити структуру білка. Додати овочеву масу, ретельно перемішати. Порціями ввести просіяне борошно. При бажанні можна додати родзинок.
Я випікала в мультиварці на режимі «випічка» 50 хвилин. Дно чаші змастити вершковим маслом і посипати борошном або панувальними сухарями. Легко виймається відразу після випікання.




Пиріг у гарячому вигляді дуже хороший - пишний і розсипчастий, коли остигає, стає щільним.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND