Розсипчастий у гарячому вигляді і щільний у холодному. Ароматний і смачний кекс, в якому чудово поєднуються смак гарбуза і лимона.
Інгредієнти для «Кекс з гарбузом»:
- Гарбуз (200-400 г) - 300 г
- Лимон (разом зі шкуркою) - 0,5 шт
- Масло вершкове - 180 г
- Яйце куряче - 4 шт
- Борошно пшеничне/Борошно - 2 стак.
- Цукор - 200 г
- Розпушувач тіста (без верху) - 2 ч. л.
- Ванілін (на кінчику ножа)
Час приготування: 90 хвилин
Кількість порцій: 8
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі62.3 |
жири177.2 |
вуглеводи469.2 |
Порції |
|||
ккал |
білкі7.8 |
жири22.2 |
вуглеводи58.7 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі5 |
жири14.3 |
вуглеводи37.8 |
Параметри приготування мультиварку:
Програма: випічка (50 хвилин)
Рецепт «Кекс з гарбузом»:
Гарбуз натерти на великій терці, лимон разом зі шкуркою натерти на дрібній терці або розмолоти в блендері, перемішати отриману масу.
Розм'якшену олію збити з цукром до білого кольору, поступово ввести жовтки. Білки збити окремо в міцну піну. Додати масляну масу, обережно перемішати ложкою, щоб не порушити структуру білка. Додати овочеву масу, ретельно перемішати. Порціями ввести просіяне борошно. При бажанні можна додати родзинок.
Я випікала в мультиварці на режимі «випічка» 50 хвилин. Дно чаші змастити вершковим маслом і посипати борошном або панувальними сухарями. Легко виймається відразу після випікання.
Пиріг у гарячому вигляді дуже хороший - пишний і розсипчастий, коли остигає, стає щільним.