Різотто - це страва італійської кухні. Його головним компонентом є ризик. Інші інгредієнти можуть варіюватися залежно від смакових уподобань: ми пропонуємо вам приготувати різотто з овочами і шампіньйонами!
Рецепт приготування
Інгредієнти:
[]
рис
300 р
[]
вода
2 л
[]
курка
до смаку (курячі ніжки та крильця)
[]
шампіньйони
300 г (свіжі)
[]
морква
3 шт.
[]
цибуля-порей
1 шт.
[]
сир пармезан
80 г (можна замінити твердим сиром)
[]
цибуля ріпчаста
до смаку
[]
аркуш лавровий
2-3 шт.
[]
перець
до смаку
[]
масло вершкове
100 р
[]
вино
до смаку (біле сухе)
[]
шафран
у ч. ложі
[]
часник
1 зубчик
[]
олія оливкова
1 ст. ложка
[]
паприка
до смаку
Як приготувати різотто з овочами та грибами:
- Починати приготування слід з бульйону. Зваріть у воді курячі крильця і ніжки. Потім додайте до них моркву, спеції та перець до смаку. Попередньо моркву потрібно почистити і нарізати невеликими кубиками. Для того щоб бульйон вийшов досить насиченим, його слід варити приблизно 90 хвилин. Надати грибний аромат можна, якщо додати ніжки шампіньйонів.
- Поки бульйон буде варитися, займіться приготуванням грибів. Ретельно вимийте, очистіть і наріжте капелюшки шампіньйонів. Їх слід смажити на оливковій олії протягом 5 хвилин. Після цього додайте до грибів паприка і перець. Гасіть все на повільному вогні приблизно 5-10 хвилин. А ось солити гриби поки не рекомендується. Краще зробити це вже після приготування, щоб вони не втратили вологу.
- Шафран замочіть у вині, а сир натріть на дрібній терці. Візьміть маленький шматочок вершкового масла і наріжте його на дрібні кубики. Потім вершкове масло потрібно покласти в холодильник для охолодження. Тепер займіться чисткою білого лука і цибулі-порея, часнику і моркві. Наріжте їх маленькими кубиками. До речі, морква краще буде потерти на терці або ж подрібнити в блендері.
- Вершкове масло розтопіть на сковороді і підсмажуйте на ньому цибулю протягом 7 хвилин. Цибуля повинна стати досить м'якою за цей час. Але врахуйте, що він ще не придбає золотистий відтінок. Додайте до цибулі моркву та часник. Перемішайте вміст сковороди і гасіть приблизно 5 хвилин. Потім посоліть до смаку. Часник можна відразу ж витягнути, оскільки він потрібен виключно для надання страві аромату.
- Висипайте рис у приготовані овочі. Перемішуйте його до тих пір, поки масло повністю не ввібрається. Влийте в рис невелику кількість вина і все гарненько перемішайте. До речі, перед приготуванням необхідно ретельно промивати рис, щоб у ньому зберігся максимальний вміст крохмалю. Наступним кроком має стати додавання в рис гарячого бульйону. Тільки вливати його потрібно поступово і невеликими порціями. Якщо ви вже додали половину бульйону в рис, покладіть туди ж гриби і шафран, замочені в білому вині. Ще раз все перемішайте.
- Рис можна вважати приготованим приблизно через 20 хвилин після випарювання бульйону.
- Дістаньте з холодильника порізане вершкове масло і тертий сир. Додайте ці продукти в рис і заважайте все до отримання практично однорідної маси. Ось власне і все. Не забудьте додати в різотто спеції перед подачею до столу.