Готуємо італійські страви: різотто з грибами та овочами

Різотто - це страва італійської кухні. Його головним компонентом є ризик. Інші інгредієнти можуть варіюватися залежно від смакових уподобань: ми пропонуємо вам приготувати різотто з овочами і шампіньйонами!

Рецепт приготування

Інгредієнти:

[]


рис

300 р

[]

вода

2 л

[]


курка

до смаку (курячі ніжки та крильця)

[]

шампіньйони

300 г (свіжі)

[]

морква


3 шт.

[]

цибуля-порей

1 шт.

[]


сир пармезан

80 г (можна замінити твердим сиром)

[]

цибуля ріпчаста

до смаку


[]

аркуш лавровий

2-3 шт.

[]

перець


до смаку

[]

масло вершкове

100 р

[]

вино

до смаку (біле сухе)

[]

шафран

у ч. ложі

[]

часник

1 зубчик

[]

олія оливкова

1 ст. ложка

[]

паприка

до смаку

Як приготувати різотто з овочами та грибами:

  1. Починати приготування слід з бульйону. Зваріть у воді курячі крильця і ніжки. Потім додайте до них моркву, спеції та перець до смаку. Попередньо моркву потрібно почистити і нарізати невеликими кубиками. Для того щоб бульйон вийшов досить насиченим, його слід варити приблизно 90 хвилин. Надати грибний аромат можна, якщо додати ніжки шампіньйонів.
  2. Поки бульйон буде варитися, займіться приготуванням грибів. Ретельно вимийте, очистіть і наріжте капелюшки шампіньйонів. Їх слід смажити на оливковій олії протягом 5 хвилин. Після цього додайте до грибів паприка і перець. Гасіть все на повільному вогні приблизно 5-10 хвилин. А ось солити гриби поки не рекомендується. Краще зробити це вже після приготування, щоб вони не втратили вологу.
  3. Шафран замочіть у вині, а сир натріть на дрібній терці. Візьміть маленький шматочок вершкового масла і наріжте його на дрібні кубики. Потім вершкове масло потрібно покласти в холодильник для охолодження. Тепер займіться чисткою білого лука і цибулі-порея, часнику і моркві. Наріжте їх маленькими кубиками. До речі, морква краще буде потерти на терці або ж подрібнити в блендері.
  4. Вершкове масло розтопіть на сковороді і підсмажуйте на ньому цибулю протягом 7 хвилин. Цибуля повинна стати досить м'якою за цей час. Але врахуйте, що він ще не придбає золотистий відтінок. Додайте до цибулі моркву та часник. Перемішайте вміст сковороди і гасіть приблизно 5 хвилин. Потім посоліть до смаку. Часник можна відразу ж витягнути, оскільки він потрібен виключно для надання страві аромату.
  5. Висипайте рис у приготовані овочі. Перемішуйте його до тих пір, поки масло повністю не ввібрається. Влийте в рис невелику кількість вина і все гарненько перемішайте. До речі, перед приготуванням необхідно ретельно промивати рис, щоб у ньому зберігся максимальний вміст крохмалю. Наступним кроком має стати додавання в рис гарячого бульйону. Тільки вливати його потрібно поступово і невеликими порціями. Якщо ви вже додали половину бульйону в рис, покладіть туди ж гриби і шафран, замочені в білому вині. Ще раз все перемішайте.
  6. Рис можна вважати приготованим приблизно через 20 хвилин після випарювання бульйону.
  7. Дістаньте з холодильника порізане вершкове масло і тертий сир. Додайте ці продукти в рис і заважайте все до отримання практично однорідної маси. Ось власне і все. Не забудьте додати в різотто спеції перед подачею до столу.

Любите різотто? Спробуйте різотто з броколі, гарбузом, шинкою і сиром «Філадельфія» від маестро Олександра Селезньова!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND