Цей рік врожайний на помідори, і вже здавалося, я все з них готувала, ан-ні! Про кетчуп-то забула!
Інгредієнти для «Домашній соус з ялівцем»:
- Помідор (Дуже стиглі) - 2 кг
- Цукор - 2 ст. л.
- Ялівець (8 ягід)
- Сіль - 1.5 ч. л.
- Суміш перців (червоних, За смаком)
- Вода (На дно каструлі, щоб не пригорали) - 50 мл
Час приготування: 60 хвилин
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі12 |
жири4 |
вуглеводи133.9 |
100 г страви |
|||
ккал |
белки |
жири0.2 |
вуглеводи6.3 |
Рецепт «Домашній соус з ялівцем»:
Помідори помити, порізати і поставити варити до розм'якшення. Потім я розбиваю їх зануреним блендером і протираю через сито.
Ставлю на вогонь, додаю сіль, цукор, Суміш перців і ягоди ялівцю. З деяких пір мені дуже сподобався їх смак. Уварюю до потрібної консистенції, обсяг повинен зменшитися в 1.5 рази. Вимикаю і даю охолонути. Соус готовий. Приємного апетиту!
Ялівець використовую такий.