Домашній соус з ялівцем

Цей рік врожайний на помідори, і вже здавалося, я все з них готувала, ан-ні! Про кетчуп-то забула!

Інгредієнти для «Домашній соус з ялівцем»:

  • Помідор (Дуже стиглі) - 2 кг
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Ялівець (8 ягід)
  • Сіль - 1.5 ч. л.
  • Суміш перців (червоних, За смаком)
  • Вода (На дно каструлі, щоб не пригорали) - 50 мл

Час приготування: 60 хвилин

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
599 ккал

белкі12
г

жири4
г

вуглеводи133.9
р

100 г страви

     

ккал
28.4 ккал

белки
0.6 р

жири0.2
р

вуглеводи6.3
г

 

Рецепт «Домашній соус з ялівцем»:

Помідори помити, порізати і поставити варити до розм'якшення. Потім я розбиваю їх зануреним блендером і протираю через сито.

Ставлю на вогонь, додаю сіль, цукор, Суміш перців і ягоди ялівцю. З деяких пір мені дуже сподобався їх смак. Уварюю до потрібної консистенції, обсяг повинен зменшитися в 1.5 рази. Вимикаю і даю охолонути. Соус готовий. Приємного апетиту!

Ялівець використовую такий.