Ситна, ароматна і смачна страва підійде не тільки для пісного столу! Пригощайтеся!
Інгредієнти для «Бобове асорті»:
- Чечевиця (суха) - 500 г
- Нут (відварений) - 1 стак.
- Квасоля (відварена) - 1 стак.
- Квасоля стручкова (заморожена) - 200 г
- Перець болгарський - 1 шт
- Перець червоний пекучий - за смаком
- Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт
- Морква (середня) - 1 шт
- Кукурудза (консервована солодка) - 1 бан.
- Соус томатний - 300 мл
- Олія рослинна - 3 ст. л.
- Паприка солодка - 1 ч. л.
- Сіль - до смаку
- Перець чорний - за смаком
- Томати в'ялені - 3 шт
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 12
Харчова та енергетична цінність:
|
Готової страви |
|||
|
ккал |
белкі254.4 |
жири74.1 |
вуглеводи690.3 |
|
Порції |
|||
|
ккал |
белкі21.2 |
жири6.2 |
вуглеводи57.5 |
|
100 г страви |
|||
|
ккал |
белкі12.2 |
жири3.6 |
вуглеводи33.2 |
Рецепт «Бобове асорті»:
Велику цибулину нарізати напівкільцями.
Болгарський перець, морква, в'ялені томати, пекучий перець без насіння нарізати довільно.
Притомити до м'якості на розігрітій з рослинним маслом сковороді.
Додати заморожену стручкову квасолю, прогріти кілька хвилин.
Додати томатну пасату (пасеровані томати або соус на вибір), кількість залежить від смакових характеристик і густоти. За необхідності додати воду, сіль, паприку.
Гасити близько 5 хвилин під закритою кришкою.
Чечевицю відварити хвилин 15, важливо не переварити, залишити трохи сируватою! Використовую чечевицю Канадську від «Містраль».
Для приготування використовую 3-х літровий сотейник. Нут, квасоля зберігаються готові до вживання в морозильній камері, насипаю по горсті, додаю 1 банку солодкої кукурудзи молочної стиглості.
Додаю моркву, цибулю, різану квасолю, болгарський перець у томатній заливці. Доводжу до смаку сіллю і перцем. Тушу на низькому вогні 10-15 хвилин, періодично потрібно заважати. Смачно як у гарячому, так і в холодному вигляді. Як гарнір використовую смажений тофу.
Приємного апетиту!
