Бобове асорті

Ситна, ароматна і смачна страва підійде не тільки для пісного столу! Пригощайтеся!


Інгредієнти для «Бобове асорті»:

  • Чечевиця (суха) - 500 г
  • Нут (відварений) - 1 стак.
  • Квасоля (відварена) - 1 стак.
  • Квасоля стручкова (заморожена) - 200 г
  • Перець болгарський - 1 шт
  • Перець червоний пекучий - за смаком
  • Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт
  • Морква (середня) - 1 шт
  • Кукурудза (консервована солодка) - 1 бан.
  • Соус томатний - 300 мл
  • Олія рослинна - 3 ст. л.
  • Паприка солодка - 1 ч. л.
  • Сіль - до смаку
  • Перець чорний - за смаком
  • Томати в'ялені - 3 шт

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 12

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
4438.4 ккал

белкі254.4
р

жири74.1
г

вуглеводи690.3
г

Порції

     

ккал
369.9 ккал

белкі21.2
р

жири6.2
р

вуглеводи57.5
г

100 г страви

     

ккал
213.4 ккал

белкі12.2
р

жири3.6
р

вуглеводи33.2
г

 

Рецепт «Бобове асорті»:

Велику цибулину нарізати напівкільцями.

Болгарський перець, морква, в'ялені томати, пекучий перець без насіння нарізати довільно.

Притомити до м'якості на розігрітій з рослинним маслом сковороді.

Додати заморожену стручкову квасолю, прогріти кілька хвилин.

Додати томатну пасату (пасеровані томати або соус на вибір), кількість залежить від смакових характеристик і густоти. За необхідності додати воду, сіль, паприку.

Гасити близько 5 хвилин під закритою кришкою.

Чечевицю відварити хвилин 15, важливо не переварити, залишити трохи сируватою! Використовую чечевицю Канадську від «Містраль».

Для приготування використовую 3-х літровий сотейник. Нут, квасоля зберігаються готові до вживання в морозильній камері, насипаю по горсті, додаю 1 банку солодкої кукурудзи молочної стиглості.

Додаю моркву, цибулю, різану квасолю, болгарський перець у томатній заливці. Доводжу до смаку сіллю і перцем. Тушу на низькому вогні 10-15 хвилин, періодично потрібно заважати. Смачно як у гарячому, так і в холодному вигляді. Як гарнір використовую смажений тофу.

Приємного апетиту!