Блинні кошики

Згадала трохи уроки «праці» в школі і вирішила поекспериментувати!

Інгредієнти для «Блинні кошики»:

Тісто блінне

  • Молоко - 200 мл
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Сода гашена оцтом - 1 ч. л.
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне/Борошно - 150 г

Начинка для млинців

  • Молоко згущене (для начинки) - 2 ст. л.
  • Арахіс (для начинки) - 50 г
  • Полуниця - 2 шт

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 2

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1426.3 ккал

белки
44.6 р

жири37
г

вуглеводи231.6
р

Порції

     

ккал
713.2 ккал

белкі22.3
р

жири18.5
р

вуглеводи115.8
р

100 г страви

     

ккал
233.8 ккал

белкі7.3
р

жири6.1
г

вуглеводи38
г

Рецепт «Блинні кошики»:

Готуємо тісто для млинців: молоко збиваємо з курячим яйцем, додаємо цукор, соду, гашену оцтом, перемішуємо. Потім додаємо борошно, і ще раз ретельно перемішуємо до зникнення грудок.

Випікаємо млинці, змащуємо вершковим маслом.

Після того, як напекли млинці, починаємо «творити дива». Беремо один млинець, розрізаємо його (але не доходячи до краю 1-2 см) - це буде у нас основа.

Другий млинець нарізаємо на смужки шириною 0,5-1 см.

Поступово кожну млинну смужку (в основі) піднімаємо і кладемо іншу млинну смужку. І так на всьому протязі нашої млинної основи (в шаховому порядку).

Після виконаних «уроків творчості», на зізнання млинця викладаємо ложку згущеного молоко, посипаємо рубаним арахісом, і в центр кладемо 1 полуницю. І акуратно згортаємо в кошики. Прикрашаємо страву кондитерською посипушкою. Приємного апетиту!