Згадала трохи уроки «праці» в школі і вирішила поекспериментувати!
Інгредієнти для «Блинні кошики»:
Тісто блінне
- Молоко - 200 мл
- Яйце куряче - 1 шт
- Сода гашена оцтом - 1 ч. л.
- Цукор - 3 ст. л.
- Борошно пшеничне/Борошно - 150 г
Начинка для млинців
- Молоко згущене (для начинки) - 2 ст. л.
- Арахіс (для начинки) - 50 г
- Полуниця - 2 шт
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 2
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белки |
жири37 |
вуглеводи231.6 |
Порції |
|||
ккал |
белкі22.3 |
жири18.5 |
вуглеводи115.8 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі7.3 |
жири6.1 |
вуглеводи38 |
Рецепт «Блинні кошики»:
Готуємо тісто для млинців: молоко збиваємо з курячим яйцем, додаємо цукор, соду, гашену оцтом, перемішуємо. Потім додаємо борошно, і ще раз ретельно перемішуємо до зникнення грудок.
Випікаємо млинці, змащуємо вершковим маслом.
Після того, як напекли млинці, починаємо «творити дива». Беремо один млинець, розрізаємо його (але не доходячи до краю 1-2 см) - це буде у нас основа.
Другий млинець нарізаємо на смужки шириною 0,5-1 см.
Поступово кожну млинну смужку (в основі) піднімаємо і кладемо іншу млинну смужку. І так на всьому протязі нашої млинної основи (в шаховому порядку).
Після виконаних «уроків творчості», на зізнання млинця викладаємо ложку згущеного молоко, посипаємо рубаним арахісом, і в центр кладемо 1 полуницю. І акуратно згортаємо в кошики. Прикрашаємо страву кондитерською посипушкою. Приємного апетиту!