Баклажани печені

Овочі, що може бути краще

Інгредієнти для «Баклажани печені»:

  • Оливки зелені (без кісточок) - 1 бан.
  • Перець болгарський (Червоний зелений) - 2 шт
  • Баклажан (середній) - 3 шт
  • Соєвий соус (Amoi) - 2 ст. л.
  • Сметана (15%) - 2 ст. л.
  • Помідор (середній) - 2 шт
  • Майонез (легкий) - 2 ст. л.
  • Сир м'який (ламбер) - 150 г

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 3

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1143.4 ккал

белкі21.1
р

жири81.4
р

вуглеводи531.1
г

Порції

     

ккал
381.1 ккал

белкі7
г

жири27.1
г

вуглеводи177
г

100 г страви

     

ккал
65.3 ккал

белкі1.2
р

жири4.7
р

вуглеводи30.3
г

 

Рецепт «Баклажани печені»:

Овочі помити, очистити від насіння і шкурок.
Баклажани - розрізати навпіл, вийняти всі насіння (найзручніше це робити столовою ложкою), підсолити, змастити майонезом і викласти у форму для запікання.
З решти овочів готуємо начинку: помідори, перець, оливки дрібно перезати, заправити все соусом (сметана, соя, перець, сіль) добре перемішати і начинити баклажани.
Зверху на викладену начинку, викладаємо сир порізаний ломтиками і відправляємо в духовку (заздалегідь розігріту до 160 градусів) на 30 хвилин.
Готові баклажани можна подати, як горючу закуску, додавши зелень, або як гарнір до м'яса. Приємно апетиту!