Ніжне, розсипчасте, ароматне і дуже смачне печиво. Відмінний варіант до чашки какао. Прекрасний подарунок до свята.
Інгредієнти для «Австрійське печиво»:
- Масло вершкове - 240 г
- Цукрова пудра (ТМ «» Haas «») - 150 г
- Борошно пшеничне/Борошно - 250 г
- Фундук - 130 г
- Сіль - 1 трісок.
- Кориця - 1 щепіт.
- Гвоздика (ТІЛЬКИ головки) - 2 шт
- Цедра лимона (сушена) - 1 ч. л.
- Джем абрикосовий - 4 ст. л.
- Шоколад темний - 50 г
- Вершки - 1 ст. л.
Харчова та енергетична цінність:
|
Готової страви |
|||
|
ккал |
белк48.9 |
жири313.1 |
вуглеводи460.7 |
|
100 г страви |
|||
|
ккал |
белкі5 |
жири32.3 |
вуглеводи47.5 |
Рецепт «Австрійське печиво»:
Горіхи злегка обсмажити-прокалити на сухій сковороді.
Смолоти горіхи, підсипавши ложечку цукру.
Це допоможе горіховому маслу ввібратися і горіхова крихта буде розсипчастою.
Для цього печива я використовувала звичайну цукрову пудру і пудру з корицею ТМ «Haas».
Змішати просіяне борошно з меленими горіхами, пудрою і прянощами.
Відразу скажу, наступного разу я буду пекти це печиво без гвоздики, а корицю цілком замінить почесна цукрова пудра.
Інакше аромат горіхів не виразний.
Але печиво все одно дуже смачне.
Зручно робити пісочне тісто в чаші комбайну.
Я її попередньо ставлю в холодильник, щоб масло в тесті менше тануло.
Висипати борошняну суміш і додати холодну олію шматочками.
Пробити комбайном до моменту збирання крихт у кулю.
Готове тісто покласти в пакет і прибрати холодильник на годину.
Розкатати тісто і вирізати висічкою парну кількість кружечків невеликого діаметру.
Викласти на застелений пергаментом лист і випікати при в розігрітій до 160 градусів духовці до золотистого кольору, хвилин 12-15.
Охолодити на решітці, з обережністю - печиво крихке.
Попарно склеїти печиво абрикосовим джемом.
Розігріти вершки і залити ними поламаний шоколад.
Я брала горький.
Обмакнути печиво в шоколад і присипати зверху дробленими горіхами.
Подавати дуже смачно з какао або каву по-віденськи.
