Австрійське печиво

Ніжне, розсипчасте, ароматне і дуже смачне печиво. Відмінний варіант до чашки какао. Прекрасний подарунок до свята.


Інгредієнти для «Австрійське печиво»:

  • Масло вершкове - 240 г
  • Цукрова пудра (ТМ «» Haas «») - 150 г
  • Борошно пшеничне/Борошно - 250 г
  • Фундук - 130 г
  • Сіль - 1 трісок.
  • Кориця - 1 щепіт.
  • Гвоздика (ТІЛЬКИ головки) - 2 шт
  • Цедра лимона (сушена) - 1 ч. л.
  • Джем абрикосовий - 4 ст. л.
  • Шоколад темний - 50 г
  • Вершки - 1 ст. л.

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
4800.8 ккал

белк48.9
р

жири313.1
р

вуглеводи460.7
р

100 г страви

     

ккал
494.9 ккал

белкі5
г

жири32.3
р

вуглеводи47.5
г

Рецепт «Австрійське печиво»:

Горіхи злегка обсмажити-прокалити на сухій сковороді.

Смолоти горіхи, підсипавши ложечку цукру.
Це допоможе горіховому маслу ввібратися і горіхова крихта буде розсипчастою.

Для цього печива я використовувала звичайну цукрову пудру і пудру з корицею ТМ «Haas».

Змішати просіяне борошно з меленими горіхами, пудрою і прянощами.
Відразу скажу, наступного разу я буду пекти це печиво без гвоздики, а корицю цілком замінить почесна цукрова пудра.
Інакше аромат горіхів не виразний.
Але печиво все одно дуже смачне.

Зручно робити пісочне тісто в чаші комбайну.
Я її попередньо ставлю в холодильник, щоб масло в тесті менше тануло.
Висипати борошняну суміш і додати холодну олію шматочками.

Пробити комбайном до моменту збирання крихт у кулю.
Готове тісто покласти в пакет і прибрати холодильник на годину.

Розкатати тісто і вирізати висічкою парну кількість кружечків невеликого діаметру.

Викласти на застелений пергаментом лист і випікати при в розігрітій до 160 градусів духовці до золотистого кольору, хвилин 12-15.

Охолодити на решітці, з обережністю - печиво крихке.

Попарно склеїти печиво абрикосовим джемом.

Розігріти вершки і залити ними поламаний шоколад.
Я брала горький.

Обмакнути печиво в шоколад і присипати зверху дробленими горіхами.

Подавати дуже смачно з какао або каву по-віденськи.