На кухарці не так багато випічки з чорною смородиною, тому додаю смачний, простий у виконанні пиріг, запозичений мною на одному з сайтів.
Інгредієнти для «Американський пиріг з чорною смородиною»:
- Смородина чорна - 400 г
- Борошно пшеничне/Борошно - 1,5 стак.
- Яйце куряче - 2 шт
- Цукор - 3/4 стак.
- Масло вершкове (розтопити і охолодити) - 100 г
- Молоко - 1/3 стак.
- Сода гашена оцтом - 0,5 ч. л.
Час приготування: 50 хвилин
Кількість порцій: 8
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі40.3 |
жири99.3 |
вуглеводи841 |
Порції |
|||
ккал |
белкі5 |
жири12.4 |
вуглеводи105.1 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі2.4 |
жири5.8 |
вуглеводи49.5 |
Рецепт «Американський пиріг з чорною смородиною»:
Духовку розігріти до 200 градусів. Форму діаметром 23см змастити маслом і присипати борошном.
Міксером збити яйця з цукром (3-5 хв).
Додати розтоплене вершкове масло, молоко. Перемішати до однорідності. Додати борошно і збивати недовго, поки не отримаєте однорідну масу.
Перелийте тісто в підготовлену форму, розрівняйте.
Рівним шаром покрийте тісто смородиною, злегка присипаною борошном і цукровою пудрою.
Випікайте 35-45 хвилин.
Цей рецепт - учасник акції «Готуємо разом - кулінарний тиждень». Обговорення приготування на форумі - http://forum.povarenok.ru/viewtopic.php?f=34&t=6426