Хліб на сковороді - рецепт

Смачний рецепт приготування хліба на сковороді в домашніх умовах. Хліб на сковороді рецепт з фото за кроками

Інгредієнти для хліба на сковороді на 4 порції


Борошно пшеничне
(300 г.)



Огірковий рассол
(180 мл.)


В'ялені томати
(10 шт.)


Оливки
(10 шт.)


Фісташки
(1 ст.ложк)


Сода харчова
(1 ч. ложк)


Соняшникова олія
(1 ст.ложк)


Рецепт приготування хліба на сковороді за кроками

Крок 1

Хліб на сковороді - це сільський хліб який готують без дріжджів, а з додаванням соди. У цьому варіанті я використовувала додаткові інгредієнти, які чудово доповнюють смак хліба. Воду замінила на пряний розсол, а так само пропоную додати помідори і оливки. Борошно пшеничне необхідно просіяти, потім додаємо розсол і соду. Розсол може бути будь-який або можна взяти просто воду.

Крок 2

Замішуємо тісто. Воно вийде пружним і м'яким.

Крок 3

У тісто додаємо нарізані в'ялені помідори, оливки, а також жменю фісташок. Горіхи або насіння можна взяти будь-які.

Крок 4

Добре перемішаємо, тісто залишимо на 30 хвилин.

Крок 5

Потім змащуємо сковороду маслом. Розподіляємо тісто зрадивши форму кола. Ставимо хліб на маленький вогонь.

Крок 6

Перевіряємо готовність наступним чином. Коли верхівка стане щільною, а низ підсмажиться, хліб треба буде перевернути.

Крок 7

Коли на другій стороні з'явиться рум'янець хліб готовий. Вимикаємо вогонь. Хліб на сковороді готовий, дістаємо його і кладемо на дерев'яну дошку, накриваємо рушником і даємо охолонути.


Крок 8

Ось так виглядає хліб на сковороді в розломі. Хліб вийшов дуже смачним і ситним. Такий теплий хліб добре поєднується з кефіром. Цей хліб можна спекти так само в духовці, при температурі 180-190 градусів, протягом 25 хвилин.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND